Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Luksuzni hotel u centru Dubaija još uvijek gori (VIDEO)

dubai_fire3_3538905b

Ogromna zgrada jednog od najluksuznijih hotela u centru Dubaija, u kojem je izbio požar u novogodišnjoj noći, jutros i dalje gori, više od 12 sati nakon što se zapalila.

Vlasti u Dubaiju su saopćile da je najmanje 14 osoba lakše povrijeđeno, dok je jedna osoba pretrpjela srčani udar uslijed dima i guranja tokom evakuacije kasno sinoć, prenosi AP.

Požar u 63-spratnom hotelu “Adres dauntaun” izbio je sinoć oko 21.30 sati, a gradski vatrogasci jutros uglavnom sa zemlje posmatraju kako gore gornji spratovi, pošto ne mogu da do njih dopru šmrkovima iz vatrogasnih vozila.

Nova godina je, uprkos požaru, u Dubaiju proslavljena kako je i bilo planirano, uz raskošni vatromet sa obližnje Burdž Kalife, najviše zgrade na svijetu, ispred koje se okupilo više stotina hiljada ljudi.

Televizija “Al Arabija” sa sjedištem u Dubaiju prenijela je da je požar izbio na 20. spratu hotela “Adres dauntaun”, visokom oko 300 metra, i da je kasnije nastavio da se širi, pa su scene koje su mogle da se vide ličile na one iz filma “Pakleni toranj”.

Svi ljudi iz zgrade su evakuisani, a vatrena stihija je nastavila da se širi u zgradi od 63 sprata, dok su plameni jezici bili dugački između 50 i 80 metara, navela je “Al Arabija”.