Globus

"neprihvatljiv" prijedlog

Mađarska: Stavit ćemo veto na EU zabranu uvoza ruske nafte

04/05/2022

"Da, uložit ćemo veto. Morate se sjetiti kako Europska unija funkcioniše. Ovaj prijedlog dolazi iz Bruxellesa. To je administrativni, birokratski centar Europske unije. Ne dolazi od zemalja članica", rekao je Kovacs

Mađarska će staviti veto na prijedlog Europske unije o zabrani uvoza ruske nafte, potvrdio je glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs u razgovoru za BBC.

Kovacs je rekao da je prijedlog Europske unije “neprihvatljiv”, dodavši da bi embargo na rusku naftu “uništio mađarsku ekonomiju”. Njegove izjave dovode u pitanje novi paket sankcija Europske unije Rusiji, s obzirom na to da ga mora odobriti svih 27 članica Unije.

“Da, uložit ćemo veto. Morate se sjetiti kako Europska unija funkcioniše. Ovaj prijedlog dolazi iz Bruxellesa. To je administrativni, birokratski centar Europske unije. Ne dolazi od zemalja članica”, rekao je Kovacs.

“Oni jako dobro znaju da to što predlažu ide protiv mađarskih interesa. To nije ostvarivo na terenu. Ako pristanemo na taj prijedlog, potpuno ćemo uništiti mađarsku ekonomiju”, rekao je glasnogovornik mađarske vlade.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.