Globus

zločin u tajvanu

Majka bacila bebu nakon porođaja, pojeli je psi lutalice

09/11/2019

Prema tajvanskom informativnom listu SETN, Xiao Mei rodila je sina 8. oktobra i navodno ga napustila istog dana

Policija na Tajvanu pronašla je kosti napuštene bebe za koje sumnjaju da su je grizli i pojeli psi lutalice.

Novorođenog dječaka njegova majka (19) je spakovala u plastičnu kesu i ostavila u pustinji, prije nego što se tragedija dogodila u Kaohsiungu, na jugu Tajvana, javljaju lokalni mediji.

Majka djeteta, poznata po pseudonimu Xiao Mei, izjavila je da ima slabiju mentalnu bolest i da je bila pod starateljstvom lokalnog Centra za socijalni rad. Prema tajvanskom informativnom listu SETN, Xiao Mei rodila je sina 8. oktobra i navodno ga napustila istog dana.

Odnijeli su ga u pustinju na biciklu kojim je upravljao dječakov 28-godišnji otac, poznat po pseudonimu Xiao Lee, tvrdio je SETN pozivajući se na tajvansku TV stanicu EBC.

Xiao Mei je Ksiao Leeja upoznala preko interneta, a bračni par, za koji se priča da je bio bez novca, živio je u iznajmljenom stanu u Kaohsiungovom okrugu Siaogang.

Par je tada navodno pobjegao u centralni Tajvan i sakrio se u internet kafe gotovo mjesec dana. Socijalni radnici pozvali su policiju nakon što nisu uspijeli da pronađu mladu ženu.

Policija je u utorak pronašla par. Nakon susreta sa Xiaom Mei, službenici su je pitali gdje se nalazi beba, a ona im je rekla da je “bacila bebu istog dana kada se rodila”, saopštila je Centralna novinska agencija.

Policija je otišla u pustinju u blizini kuće bračnog para i otkrila kosti za koje se vjeruje da pripadaju dječaku.

Policajci su novinarima rekli da je dječak možda umro nakon što su ga pojeli psi lutalice. Psi su pojeli njegov leš, dodala je policija.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.