Globus

zagreb

Majka i dadilja zlostavljanog dječaka pritvorene

09/07/2019
FOTO: Jutarnji list

U Klaićevoj bolnici su mu otkrili prijelom nadlaktične kosti a detektirali su i dva starija prijeloma obiju podlaktica, no ono što je najviše zaprepastilo sve je niz hematoma i ožiljaka na dječakovu tijelu koje bude sumnju da potječu od gašenja opušaka

Majka i dadilja dječaka koji je od subote u Klaićevoj bolnici u Zagrebu s ozljedama za koje se sumnja da su posljedica zlostavljanja zadržane su u policijskom pritvoru i kazneno prijavljene za povredu djetetovih prava.

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakinjom koju sumnjiči za povredu djetetovih prava po dva stavka Kaznenog zakona i 20-godišnjakinje osumnjičene za isto nedjelo, ali po još težoj kvalifikaciji, javlja Hina.

Za najtežu povredu djetetovih prava zakon predviđa kaznu i do osam godina, dok je najmanja kazna šest mjeseci zatvora.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu”, kažu u policiji.

Majka i dadilja dječaka su u ponedjeljak hapšene, a nakon noći u pritvoru očekuje ih ispitivanje u tužiteljstvu.

“Tražim dadilju” – rečenica je koju je od oktobra 2018. godine po društvenim mrežama iz mjeseca u mjesec objavljivala 24-godišnja Zagrepčanka.

Nije ni slutila da će je potraga za dadiljom za koju je jednom čak naznačila u oglasima da je poželjno da je “starija gospođa u penziji” odvesti s druge strane zakona s obzirom da je u konačnici njenog dvogodišnjeg sinčića “čuvala” te zlostavljala 20-godišnjakinja u nehumanim uvjetima i na skroz neprimjereni način.

Užas koji je dječak s dadiljom proživljavao više od mjesec dana u skučenoj, unajmljenoj šupici zgrade od desetak kvadrata bez prozora u jednoj zgradi u zapadnom dijelu Zagreba otkrio se nakon što se dadilja susjedi obratila za pomoć jer je dječak imao vidljive ozljede koje je hitno trebalo sanirati.

U Klaićevoj bolnici su mu otkrili prijelom nadlaktične kosti a detektirali su i dva starija prijeloma obiju podlaktica, no ono što je najviše zaprepastilo sve je niz hematoma i ožiljaka na dječakovu tijelu koje bude sumnju da potječu od gašenja opušaka.

O tome što se dogodilo, majka je saznala u Puli gdje je sezonski radila, a dadilju je navodno trebala platiti oko 1.000 kuna mjesečno pokrivši pritom i troškove hrane te najma prostorije.

Komentari

Autor: Jutarnji list, Hina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.