Globus

Stravičan zločin u SAD

Majka i kćerka ubile trudnicu, rasjekle joj stomak i uzele bebu (FOTO)

18/05/2019

Ochoa-Lopez bila je u devetom mjesecu trudnoće kad je njena porodica prijavila nestanak. Posljednji put je viđena 23. aprila dok je odlazila iz škole

Tijelo trudnice Marlen Ochoa-Lopez (19), koja je nestala prošlog mjeseca, pronađeno je u jednoj kući u Chicagu tri sedmice nakon što su joj Clarisa Figueroa (46) i njena kćerka Desiree (24) isjekle stomak i uzele bebu. Obje su uhapšene.

Sumnja se da su je namamile putem oglasa za poklanjanje kolica i dječije odjeće, a kad je stigla na dogovor za preuzimanje odjeće, brutalno su je ubile i izvadile bebu iz njene utrobe. Policija sumnja da je Clarisa htjela odgajati bebu kao svoju. Osim Clarise i Desiree, policija je uhapsila i Piotra Bobaka (49), Clarisinog momk,a zbog prikrivanja ubistva.

Ochoa-Lopez bila je u devetom mjesecu trudnoće kad je njena porodica prijavila nestanak. Posljednji put je viđena 23. aprila dok je odlazila iz škole.

Kuća u kojoj je pronađeno tijelo Marlen

Trebala je otići po sina (3) u vrtić, ali tamo nikad nije stigla. Prema saznanjima policije, Clarisa ju je namamila putem Facebooka, a potom su ona i njena kćerka zadavile djevojku, najvjerovatnije kablom.

Onog dana kad je prijavljen nestanak Ochoe-Lopez, vatrogasna stanica u Chicagu primila je poziv zbog tek rođenog djeteta, koje je bilo u teškom stanju.

Poziv je upućen s iste adrese na kojoj je poslije pronađeno tijelo Ochoe-Lopez. Kockice su se složile te je odmah urađena DNK analiza bebe, koja je pokazala da je majka djeteta Marlen. Dijete je u bolnici i u teškom je stanju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.