pokrajina lombadrdija

Majka i njeno dvoje djece poginuli u urušavanju krova u Italiji (FOTO/VIDEO)

ita

Poginuli su 38-godišnja žena i njen petogodišnji sin na mjestu nesreće, a preminula je i njena kćerka, 15-mjesečna beba

Tri osobe su poginule, a najmanje jedna je povrijeđena kada se u srijedu srušio dio krova nekadašnjeg industrijskog objekta u mjestu Albizzate u Lombardiji.

Poginuli su 38-godišnja žena i njen petogodišnji sin na mjestu nesreće, a preminula je i njena kćerka, 15-mjesečna beba, nakon što je s teškim povredama prebačena helikopterom u bolnicu u obližnji grad Gallarateu.

U nesreći koja se dogodila oko 17 sati povrijeđena je 42-godišnja žena, koja je prebačena u bolnicu, ali nije životno ugrožena.

Nekadašnji industrijski objekt, čiji se dio krova srušio, pretvoren je u objekat za komercijalnu upotrebu, nedaleko od centra Albicatea sa oko 5.000 stanovnika. U tom objektu je i ured gradonačelnika Albizzatea, Mirka Zorzoa.

Majka i dvoje djece koji su poginuli bili su marokanskog porijekla. Fouzia Taoufiq imala je 38 godina. Njen je petogodišnji sin Soulaymane Hannach vozio bicikl kada su ga pogodile krhotine srušenog krova. U bolnici je umrla sestra Yaoucut, stara samo 15 mjeseci. Oboje djece rođeno je u Gallarateu u Lombardiji, navodi Teller Report.