Globus

Tragedija u Srbiji

Majka koja je izgubila dvoje djece: Zvale su me komšije i kazale da mi nema kćerke i sina

24/01/2020
Foto: Telegraf.rs

Radila sam drugu smjenu, trebalo je od 15 sati da počnem. Samo što sam došla, zvale su me komšije i rekle da gori šupa i da mi nema moje dvoje djece...

U požaru koji je jučer u ranim popodnevnim satima izbio u jednom domaćinstvu u Maloj Moštanici pronađena su tijela dvoje djece. Vjeruje se da pripadaju bratu i sestri od 10 i osam godina.

Odmah nakon što su primjetile vatru, komšije su dotrčale do dvorišta, ali, nažalost, nisu uspjele obuzdati vatrenu stihiju. Na lice mjesta stigli su i vatrogasci, kao i pripadnici policije. Nešto poslije 15 sati u domaćinstvo je stigla i Slavica T., koja je tu živjela sa troje djece.

– Ne znam šta se dogodilo, nema mi djece – rekla je šokirana Slavica, majka djevojčica od osam i 13 godina i dječaka od 10, kada je stigla pred zgarište šupe njihove porodične kuće u Maloj Moštanici.

– Radila sam drugu smjenu, trebalo je od 15 sati da počnem. Samo što sam došla, zvale su me komšije i rekle da gori šupa i da mi nema moje dvoje djece. Svuda sam gledala, ne znam gdje više da ih tražim. Sin ima 10, kćerka osam godina. Komšinica je probudila najstarije dijete koje je spavalo u kući kada je izbio požar u šupi – ispričala je za RTV “Mag” Slavica T.

Slavica se sa suprugom i troje dece preselila prije tri godine iz Ljubovije u Malu Moštanicu. Slavica je zaposlena, a njen suprug i otac djece je posljednja tri mjeseca u zatvoru zbog nasilja u porodici. On je, kako navode komšije, prije nego što je poslat u zatvor vodio računa o djeci dok je majka bila na poslu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.