Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka mladića kojeg je slučajno ubio lovac: Razočarana sam što je odmah umro

mark sutton33333

Britanski biciklist slučajno je ubijen u subotu u šumi u Francuskoj, nedaleko od skijaškog resorta Montrionda, kad ga je mladi lovac zamijenio za životinju.

Tragedija koja se dogodila Marku Suttonu (34), brzo se proširila društvenim mrežama gdje su poznati i nepoznati počeli ostavljati poruke saučešća.

Međutim, tuga za izgubljenim mladim životom ubrzo se rasplinula kad se javila njegova majka i rekla da je upravo to i zaslužio. Štoviše, žao joj je što nije patio, nego je umro odmah, jer joj je sin neosuđeni silovatelj. Javila se i jedna njegova žrtva i opisala ga kao ‘silovateljskog gada’ te rekla da joj je drago što ga je sustigla karma, piše Daily Mail.

Premda su ljudi iz cijelog svijeta izražavali saučešće zbog tragične pogibije mladog bicikliste, Suttona kod kuće, u Britaniji, nazivaju čudovištem.

Sa 28 godina preselio je u Francusku gdje je s partnerom otvorio restoran Wild Beets Kitchen. Te subote oko 18 muškaraca učestvovao je u lovu, ali nisu vidjeli biciklistu. Prema policijskom izvještaju Sutton je bio obučen u svijetle boje i imao je istaknute znakove zbog čega su ga trebali prepoznati. Upucao ga je 22-godišnji lovac misleći da gađa životinju.

Uznemirujući detalji iz prošlosti

– Nesreća se dogodila u subotu navečer u gustoj šumi nedaleko od skijališta Montriond, oko 18 sati. Lovac je pao u duboki šok kad je shvatio što je učinio. Sada ga čeka suđenje i zatvor – rekao je policijski izvor. Prije nego što se otkrila njegova prošlost na Facebooku, poznati su ostavljali poruke saučešća.

– Ovo je strašna tragedija, ne mogu vjerovati da Marca više nema. Bio je istinski dobar, skroman i živio je za otvorene prostore – napisao je jedan Marcov školski kolega.

Međutim, uskoro su se počeli otkrivati detalji iz njegove uznemirujuće prošlosti. On je navodno napao jednu svoju žrtvu u Caerphillyju, u Južnom Walesu, prije nego što je pobjegao iz zemlje. Njegova majka Katrina objavila je oštru objavu na Facebooku:

– Nadam se da ćeš trunuti u paklu, Mark Thomas Suttone. Jedino sam razočarana što si umro odmah. Za sve užasnute ljude koji ovo čitaju, znajte da nisam nikakav zlonamjerni trol. Ja sam žena koja ga je rodila. No, ovaj je čovjek bio čudovište. Metak je pogodio životinju. Dobro ste gađali. Karma te sustigla.

‘Ulovili su pravu zvijer’

Javila se i djevojka, koju je poznavao u mlađim danima, a koja tvrdi da ju je napao stotinjak puta. U razgovoru za britanski The Sun, žena čiji se identitet zbog pravnih razloga ne smije otkriti, rekla je da nije ni zaslužio životu Francuskoj kakav je vodio:

– Bio je silovateljski gad i drago mi je što je mrtav. Kad sam čula da je ubijen, osjetila sam olakšanje, kao da mi je ogroman teret pao s leđa. Jednostavno sam osjetila olakšanje što nama ili bilo kome drugome više ne može nauditi. Zaslužio je da ga ubiju kao životinju jer je bio najveća životinja od svih. Ulovili su pravu zvijer. Voljela bih da se ubica izvuče jer nam je svima napravio uslugu. Stigla ga je karma, znala sam da će se to jednog dana dogoditi.

Premda njihova veza nije objašnjena do kraja, žena je ispričala da ju je Sutton više puta napao:

– Udarao me, davio me rukama, stavljao bi mi odvijače i noževe pod vrat i tad bi mi prijetio da će me ubiti. Udarao me, gurnuo me više puta niz stepenice, a jednom mi je zaglavio nogu vratima od auta.

Prvo hapšenje sa 11 godina

O njegovom devijantnom ponašanju svjedočila je i njegova majka. Rekla je da je nožem za rezanje ubo prijatelja u školi kad je imao samo 11 godina i tad je prvi put uhapšen. Ubrzo nakon toga preuzela ga je socijalna služba.

Jedna Suttonova bivša djevojka se javila i rekla da je osjetila olakšanje kad su joj rekli da je umro. Dodala je da su je razbjesnile objave i posvete na Facebooku prema kojima ispada ‘anđeo’. Druga je otkrila da joj je slomio vilicu tokom svađe, dok su živjeli zajedno u Prestonu, nakon čega je završio u zatvoru šest mjeseci.

Sutton je iz Velike Britanije prvo otišao na Ibizu, nakon toga na putovanje po Aziji, a potom se smjestio u Francuskoj.

Tužitelji u Thononu otvorili su istragu o ‘teškom ubistvu’ i istraga je u toku. Lovcu koji je ubio Britanca sada prijeti zatvor ako se utvrdi da je kriv, potvrdio je izvor sa suda.