Majka ubijenog mladića: Da sam znala, ne bih riječ rekla

rasici

Više javno tužilaštvo u Kruševcu donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ive Rašića (67) iz Velike Kruševice kod Kruševca, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Prema preliminarnim rezultatima obdukcije utvrđeno je da je osumnjičeni presudio sinu Milanu (34) – nožem. Inače, osumnjičeni je saslušan određen mu je pritvor.

Izvor Novosti navodi da je istorijat problematičnog ponašanja žrtve bio vrlo dug, a čak devet različitih krivičnih dijela u njegovom dosjeu svjedoči tome u prilog.

– Tukao je roditelje, znao je da ih ponižava, pričalo se da ih je jednom tjerao da se svuku goli – kaže izvor Novosti.

– Kaznene mjere, pa i obavezna mjera liječenja od alkohola kao da nisu urodile plodom. Otuda i ne čudi da je burna porodična rasprava buknula praktično bez razloga nakon njegovog povratka iz kafane.

U noći između utorka i srijede, oko 1,30, Milan Rašić je ušao u porodičnu kuću, u kojoj su spavali njegovi roditelji Mila i Iva, i krenuo da loži šporet. Lupnjava je probudila majku, koja je zamjerila sinu što je bučan. Potom se i otac Iva probudio i umokešao u svađu. Nož je potegao u trenutku kada je na njega pokojni sin nasrnuo čekićem i udario ga u glavu.

– Da sam znala kako će sve da se završi ne bih riječ jednu rekla, nego bih ga pustila da radi šta želi – kaže Mila Rašić, pokazujući sukrvicu između noktiju na prstima ruke, posljedice pokušaja da se odbrani od sina.

Pravosudni organi su više puta postupali u slučaju Milana Rašića, a nasilje u porodici je bilo jedno od takvih situacija, gdje su da svjedoče bili pozvani i njegovi roditelji. Inače, upućeni u porodičnu priču vjeruju da su poroci glavni uzrok problemima u ovom skromnom domu. Milan nije nigdje radio, nije bio oženjen, a jedno vrijeme je bio u vanbračnoj zajednici. Bio je strastveni fudbalski navijač i volio da je da se provodi.