Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka ubila svoje dvoje djece kako bi se domogla osiguranja (VIDEO)

Maree Crabtree

Žena iz Australije optužena je za ubistvo svoje dvoje djece i mučenje svog trećeg djeteta, a djeca su zlostavljanja trpjela najmanje pet godina.

Maree Crabtree (51) uhapšena je u srijedu u Gold Coastu, a policija je izvijestila kako ju sumnjiče da je ubila svoju 18-godišnju kći Erin 2012. godine i 26-godišnjeg Jonathana prošle godine. Oboje su bili, sada već odrasli ljudi, s posebnim potrebama.

Motiv ove majke za “unaprijed isplanirano” ubistvo svoje djece bila je navodno financijska dobit, kazala je policija i dodala kako to sigurno nije bio čin samilosne majke, a njezina advokatica Emily Lewsey kazala je kako će energično braniti ove optužbe, piše Jutarnji list.

Policija je saopštila kako je majka mučila svoju sada 25-godišnju kći i prouzročila joj “znatnu štetu tokom značajnog vremenskog perioda”.

Tijela njezine djece pronađena su s pet godina razmaka, u dvije različite kuće u Gold Coastu. Njihova smrt prvotno je tretirana kao samoubistvo, a tek kasnije su se pobudile sumnje.

Policija je optužila Maree Crabtree da je pokušala izvući novac, gotovo milion australskih dolara, iz osiguranja.

Optužena je za dva ubistva, kao i za mučenje, nanošenje teških tjelesnih povreda, prevaru, pokušaj prevare i oružanu pljačku, ali policija nije htjela otkriti detalje prije nego li se slučaj raspravi na sudu.

Maree Crabtree trenutno se nalazi u pritvoru.