Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Majke pozivaju svoju djecu da napuste Islamsku državu

03/06/2015

Grupa majki iz zapadnih zemalja apelirala je na svoju decu koja su se pridružila IS-u i drugim ekstremističkim organizacijama u Siriji i Iraku da se vrate kući.

U otvorenom pismu objavljenom na siteima društvenih medija, članice grupe “Majke za život” pozvale su svoje sinove i kćerke da se sjete da Islam zahtijeva od njih da poštuju svoje roditelje i poštede ih patnji, prenio je AP.

Hiljade mladih muškaraca i žena pridružilo se Islamskoj državi u posljednjih nekoliko godina pošto su ih regrutirali drugi ekstremisti.

Grupa “Majke za život” koja ima muslimanske i nemuslimanske članice iz sedam zemalja, uključujući Kanadu, Francusku i Sjedinjene Američke Države, saopćila je da je njihova odluka da upute apel preko društvenih mreža dio svjesnog napora da se javno suprotstave onima koji su namamili njihovu djecu.

Grupa takođe želi da pomogne drugim porodicama koje se bore da vrate svoju djecu kući i naglašava potrebu da političari i sigurnosni zvaničnici shvate ozbiljno roditelje stranih boraca, prenosi B92.

Komentari

3 Comments

 1. Benjamin

  04/06/2015 at 06:53

  Šta ih imaju sada pozivati i dozivati kada ih nisu zvali niti znali za njih kada su bili kraj njih? Stvarno licemjerno od pojedinih roditelja. Gdje si bila kada je dijete bilo kraj tebe?

 2. Benjamin

  04/06/2015 at 07:27

  Još nešta ne razumijem zašto se Krivi Amerika za sve kada je već rečeno da ćemo imati 73 sekte. Plus računaj podijelu unutar 73 sekte. A samo je jedan pravi put. I sigurno na pravom putu nije neko ko je bio uzrok placa svojih roditelja…da ne spominjem glavobolje.

 3. Edin

  04/06/2015 at 10:09

  Dobro si rekao roditelj je tu da djecu ući vjeri, a ne neki stranac.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.