Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majku zadavila štapom, obukla crninu, pa nazvala policiju

Ubistvo Srbija
Ilustracija

Srbijanska policija je u srijedu uhapsila Dušanku B. (59) zbog sumnje da je u stanu u Sremskim Karlovcima ubila svoju majku Nadu J. (85). Ona je navodno, poslije zločina, sama pozvala policiju i ispričala šta se dogodilo. Određeno joj je policijsko zadržavanje do 48 sati.

Prema nezvaničnim saznanjima, starica je ugušena štapom koji je, inače, koristila prilikom kretanja, a tragediji je prethodila svađa između majke i kćerke. Tijelo je prenijeto na Institut za sudsku medicinu gdje će se utvrditi uzrok smrti nesretne žene, pišu beogradske Večernje novosti.

Šta se tačno dešavalo u srijedu u prepodnevnim satima iza zatvorenih vrata stana na prvom spratu, nikome od stanara nije poznato. Da se dogodio zločin saznali su oko 13 sati, kada su videli policiju i kola Hitne pomoći.

– Njih dvije su godinama tu živjele zajedno, i iz njihovog stana su se često čule vika i galama – kaže stanarka ove zgrade. – Baka je imala problema sa sluhom, nosila je aparat, pa je možda i zbog toga bilo glasnijeg govora između njih, ali često su se i svađale. A zbog čega, nama nije poznato. Iako je kod njih bila takva situacija, niko ne bi mogao da pomisli da bi ovako nešto moglo da se dogodi.

O majci i kćerki iz stana broj osam, komšije ne znaju baš puno toga. Kažu da se nisu družile sa ostalim stanarima, ali da su ih viđali ispred zgrade.

– Među stanarima se pričalo da njih dvije nisu u dobrim odnosima i da su se često svađale, ali niko nikada zbog toga nije zvao policiju. Nismo htjeli da se mješamo – kaže stariji komšija.

– Po nekim pričama, i Dušanka je imala nekih zdravstvenih problema zbog kojih se ranije i liječila.

Dušanka se, kažu komšije sa kojima smo razgovarali, prije oko 15 godina doselila iz Novog Sada kod majke, poslije razvoda sa suprugom, koji je nastavio da brine o njihovom sinu. Od tada, majka i kćerka su živjele tu zajedno, povučeno, ne družeći se puno sa ostalima u zgradi, ali su se uvijek javljale na ulici. Nada je u posljednje vreme slabo izlazila, a Dušanku su viđali da odlazi u crkvu.

Prije nego što je policija privela, Dušanku su pojedine komšije vidjele u crnini. Jedan od njih je pitao da li joj je majka umrla, a ona je navodno odgovorila potvrdno.