Globus

dr. Mike Ryan

“Mala je vjerovatnoća da će korona virus biti eliminisan”

10/07/2020

Dva naučnika WHO, stručnjaka za zdravlje životinja i epidemiologiju, radiće s kineskim kolegama kako bi odredili obim i smjer istrage

Malo je vjerovatno da će korona virus u skorije vrijeme biti iskorijenjen, rekao je službenik Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Mike Ryan.

“Trenutno je vrlo mala vjerovatnoća da će korona virus biti eliminisan. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. ostrvske države – ali čak i one rizikuju ponovni uvoz virusa. Vidjeli smo zemlje koje su uspjele doći do nule, ali svejedno ponovo uvedu virus izvana. Dakle, uvijek postoji rizik”, rekao je dr. Mike Ryan u Ženevi.

Podsjetimo, stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) otputovali su u Kinu kako bi organizovali istragu o porijeklu novog korona virusa koji je izazvao globalnu pandemiju.

Dva naučnika WHO, stručnjaka za zdravlje životinja i epidemiologiju, radiće s kineskim kolegama kako bi odredili obim i smjer istrage, rekla je portparol Margaret Haris na brifingu za novinare u Ženevi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.