Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mališan se udavio u buretu u kome je bilo nekoliko centimetara vode

branislav – knic

Mali Branislav Sofrenić (3) stradao je u srijedu u neopisivoj nesreći. Mališan se igrao sa braćom kada je iznenada pao u bure koje jedva da je imalo malo vode unutra i, nažalost, stradao.

Ova užasna nesreća dogodila se u selu Pretoke nadomak Knića u Srbiji, u srijedu oko 18 sati. Dijete se utopilo u buretu u kojem je bilo samo pet centimetara vode. U trenutku kada se dogodila tragedija, kraj njega je bila starija sestra Dunja (6), piše Blic.

Kako kaže majka Silvija Klajić, i očuh Saša Nedović, koji zajedno imaju sedmoro djece i čekaju još jedno, mali Branislav se cijelog dana igrao u dvorištu, ali nesreća se dogodila bukvalno u četiri minute.

“Ja sam sa prijateljima i rođacima tog dana pravio ploču na dijelu kuće koji dograđujemo. Sva djeca su se igrala u pijesku, pravila su kule. Kada smo završili posao, otišao sam do prodavnice, a kod kuće je ostala supruga. Kada sam se vratio i pitao gdje su djeca, ona je otišla da ih pozove iza kuće i došla sa malim Branislavom u naručju”, priča nesretni čovjek potresne detalje teške tragedije koja ih je zadesila.

FOTO: Blic

Majka dječaka nosila je dijete u rukama i preplašeno vikala.

“Bila je preplašena i vikala je da zovem Hitnu pomoć. Vidio sam po stomaku da se nagutao vode, da su usne blijede, a kad je otvorio usta, jezik je bio plav. Dio vojnog roka sam služio u Domu zdravlja, pa sam znao da pružim prvu pomoć. Pokušao sam da ga reanimiram, dam mu vještačko disanje, a onda je poslije stigla Hitna pomoć. Više od pola sata su se trudili da ga vrate u život, ali nisu uspjeli. Na kraju sam svojoj supruzi, koja je u šestom mjesecu trudnoće, ja morao da kažem da je Branislav preminuo”, priča Saša Nedović, koji svoju žal ne može da sakrije.

Majka malenog Branislava Silvija, za koji mjesec treba da se porodi. Kaže da je prije pet dana malom Branislavu sa ostalom djecom skromno i lijepo proslavila rođendan. Treći i, nažalost, posljednji.

“Nisam sujeverna, ali sam sanjala prije dva mjeseca bunar i dijete kako pada i davi se u njemu. U mojoj porodici je voda odnijela dva života: sestra i deda su mi se udavili u Tisi”, potreseno priča majka Silvija.

FOTO: Blic

Nakon uviđaja i obavljene obdukcije, jasno je da je dijete stradalo pukim, nesretnim slučajem. Zbog male modrice na glavi, koju su utvrdili ljekari, pretpostavlja se da je on u igri upao u bure, u kojem je bilo tek nekoliko litara vode.

U tom trenutku kada je pao, dječak je glavom udario u dno i najvjerovatnije se i onesvijestio. U tom stanju mališan nije mogao da dođe do vazduha, pa je, nažalost, stradao.

Porodica koja je izgubila dijete živi od svog rada. Nigdje nisu zaposleni, a Saša živi od poljoprivrede i od zidarskog posla, kada ga nađe.