Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Maloljetnička prostitucija: Što ako sam jeftina, velika je kriza

08/06/2015

Djevojke iz Niša i okoline, u dobi 15-17 godina, a mahom iz siromašnih porodica, meta su starijih muškaraca koji im svakodnevno za pružanje seksualnih usluga plaćaju po 500 dinara (oko 10 maraka).

Djevojke taj novac uglavnom potroše na kave, bonove za mobitel i hranu.

– Nije to ništa novo, ne znam zbog čega uopće pišeš o tome, rekao je jedan 60-godišnji srpski biznismen koji se i sam koristi “uslugama” jedne 17-godišnjakinje za Blic.

Ipak je pristao govoriti o tome, ali nije priznao da je sudionik maloljetničke prostitucije jer, kako kaže, djevojke sam pristaju na to. Dodaje čak i da je dotična 17-godišnjakinja pronašla njega, a ne on nju.

[pull_quote_left]Iako je ovo, sasvim očito, rasprostranjena praksa, u niškoj policiji kažu kako nijedan roditelj nije podnio prijavu za seksualno iskorištavanje njihovih kćeri[/pull_quote_left]

– Moram joj dati neki novac da bi imala kao i njene prijateljice. Dnevno joj dam 500 dinara koje troši kad izađe na piće, da dopuni račun na mobitelu, kupi što joj treba, rekao je 60-godišnjak.

Mjesečno na nju, kaže, troši oko 15.000 dinara. Ona živi u selu kraj Niša pa joj odgovara da dođe u njegov stan u centru grada. Igra se na računaru, sluša muziku, zove prijateljice da piju kafu…

Tinejdžerka o kojoj je 60-godišnjak govorio također je pristala razgovarati s novinarkom Blica.

– S  njim mi je OK. On me čuva. Ja sam se odlučila baviti prostitucijom da zaradim, a to što sam jeftina, što da radim, kriza je velika, rekla je o čika Bori, kako ga ona zove.

Iako je ovo, sasvim očito, rasprostranjena praksa, u niškoj policiji kažu kako nijedan roditelj nije podnio prijavu za seksualno iskorištavanje njihovih kćeri.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.