Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Marinac koji je ubio Osamu: Ne bojim se ISIL-a (VIDEO)

robert oneill

Bivši pripadnik elitne američke jedinice zvane Tuljani (Seals) i čovjek koji je javno priznao da je u maju 2011. u tajnoj akciji u Pakistanu smaknuo dotadašnjeg vođu Al Kaide, Osamu bin Ladena, našao se na “listi za odstrijel” terorista koji mu prijete smrću.

Naime, britanski teroristi i simpatizeri ISIL-a pozvali su putem društvenih mreža svoju “braću u Americi” da ubiju Roberta O’Neilla, bivšeg marinca koji se više puta u javnosti hvalio kako je u čuvenom noćnom napadu na tajno sklonište upravo on ubio bin Ladena.

O’Neilla su obilježili kao “prvu metu Islamske države”, a nakon što su objavili i njegovu adresu, on je američkim medijima izjavio da ga prijetnje smrću ne plaše.

“Očekivao sam to, ali znam kako se odbraniti. Već su mi mnogo puta prijetili bombaškim napadima, a bombama nije bilo ni traga. Ipak, svako mora biti na oprezu”, kazao je O’Neill.

On smatra da prijetnje terorista, kakve su upućene njemu, pripadnici američke vojske moraju shvatiti ozbiljno jer se svi mogu naći na njihovoj meti. I dok je Robert O’Neill oprezan i donekle suzdržan, njegov otac Tom na prijetnju je reagovao mnogo impulzivnije.

“Nacrtat ću veliku metu na vratima kuće i napisati da dođu po nas”, kazao je stariji O’Neill.

https://www.youtube.com/watch?v=Zrrb3RmWmmo

Inače, prijetnju O’Neillu uputila je 45-godišnja Umm Hussain Al-Birtani, Britanka iz Kenta, nekoć znana kao Kelly Jones, koja je u javnosti prvi put nastupila kada je 2014. pred kamerama Fox Newsa govorila o ubistvu Osame bin Ladena.

Potom je ratovala u Siriji skupa sa svojim suprugom Junaidom Hussainom koji je u avgustu ove godine poginuo u napadu američke bespilotne letjelice.