Marko Mišković osuđen na tri i pol godine zatvora

Marko Miskovic

Marko Mišković osuđen je danas u Specijalnom sudu u Beogradu na tri i pol godine godina zatvora zbog utaje poreza, ali je oslobođen optužbi za oštećenje cestarskih preduzeća.

Istom prvostepenom presudom Specijalni sud je odredio da sin vlasnika Delta holdinga plati i novčanu kaznu od osam miliona dinara (oko 65.000 eura) u roku od tri mjeseca po pravomoćnosti presude, javio je Tanjug.

Mišković mlađi nije nazočio izricanju presude, na što po zakonu i nije obavezan.

Vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković osuđen je na sedam godina zatvora zbog štete nanijete cestarskim poduzećima i kruševačkoj tvornici maziva “FAM Kruševac” nezakonitim izvlačenjem novca.

Đurašković je određena i novčana kazna od šest miliona dinara (oko 48.000 eura), a vrijeme provedeno u pritvoru i kućnom pritvoru mu se uračunava kaznu.

Današnja presuda je prvostepena, pa optuženi, njihovi branitelji, kao i tužiteljstvo za organizirani kriminal imaju pravo na žalbu.

Vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću presuda nije izrečena, jer mu je suđenje zbog zdravstvenih razloga razdvojeno krajem prošle godine, a nastavak suđenja mu je zakazan za 8. aprila.