Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kalifornija

Masovna pucnjava na proslavi kineske Nove godine, ima mrtvih

FnENbjrX0AAHr0o

Pucnjava se dogodila nešto iza 22 sata u blizini mjesta proslave kineske lunarne Nove godine

U Kaliforniji je došlo do pucnjave. Američki mediji pišu da ima žrtava.

Incident se dogodio u Monterey Parku, koji se nalazi oko 13 km istočno od Los Angelesa, nakon 22 sata po lokalnom vremenu u subotu. Do pucnjave je došlo na lunarnom novogodišnjem festivalu na kojem se okupilo više hiljada ljudi.

Seung Won Choi, vlasnik restorana s morskom hranom koji se nalazi preko puta mjesta gdje se dogodila pucnjava, na aveniji Garvey, rekao je da su tri osobe uletjele u njegov restoran i rekle mu da zaključa vrata, piše LA Times.

Rekli su da je na mjestu pucnjave čovjek s puškomitraljezom. Napadač je kod sebe imao više komada streljiva, naveli su, i nakon što mu je ponestalo streljiva, ponovno je napunio pušku, rekao je Choi.

Choi je rekao kako vjeruje da se pucnjava dogodila u klubu koji se nalazi u blizini.

Pucnjava se dogodila nešto iza 22 sata u blizini mjesta proslave kineske lunarne Nove godine. Deseci hiljada ljudi okupili su se u subotu na početku dvodnevnog festivala, jednog od najvećih događaja za lunarnu Novu godinu u regiji.

John (27), koji je odbio dati svoje prezime, živi blizu mjesta pucnjave. Kući je stigao oko 22 sata i čuo oko 4 ili 5 pucnjeva, rekao je. Sišao je u prizemlje oko 23:20 vidjeti je li do pucnjave došlo na novogodišnjem festivalu.

Na videosnimci na društvenim mrežama prikazane su policijske i vatrogasne jedinice koje su preplavile područje na aveniji Garvey. Povrijeđene osobe prebačene su u više bolnica na tom području. Nije poznato je li osumnjičenik u pritvoru.