Globus

emotivan intervju

Matejev otac: Kći mi je rekla “Tata, idi po Mateja, dovedi ga kući”

18/05/2022
Foto: Screenshot/HRT

"Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji", kazao je otac nesretnog mladića

“Čekali smo vijest, čekali smo istinu i ta istina se na kraju pokazala takva kakva jest, bolna, nikakva, teška”, kazao je za HRT Nenad Periš nakon što ga je srbijanski MUP izvijestio da je u Dunavu nađeno tijelo muškarca čija odjeća odgovara opisu odjeće u koju je bio obučen njegov sin Matej koji je nestao u Beogradu 30. decembra 2021.

Reporterka N1 Televizije javila je kako bi tokom večeri mogli biti objavljeni rezultati obdukcije.

“Kao što sam govorio, moram biti spreman na sve to. Možda će nekome biti čudno, ali koliko god bilo bolno i teško, a vjerujte mi da je strašno teško, čovjek mora imati nadu. Mene moja vjera uči da nada uvijek postoji.

Iako se rastanak dogodio, nada da ćemo se ponovno sresti nikad neće prestati biti tu”, rekao je Nenad Periš i zahvalio svima koji su pomogli da se istina pronađe.

U razgovoru za RTL dodao je: “Matej je svoju priču na ovoj zemlji završio”.

“Moramo obaviti te formalnosti. Moramo obaviti formalnosti. Matej je tu sa mnom i uvijek će biti. Da, pet mjeseci kasnije.

Ono što mi je rekla kći: “Tata, otiđi po Mateja, dovedi ga kući”. To ću napraviti u ova dva, tri dana. On je s nama i uvijek će biti s nama”, poručio je potreseni Nenad Periš u razgovoru za HRT.

“Mora se još usporediti DNK, ali po odjeći, pronađeni mladić odgovara opisu Mateja. Eto, to je ono što vam mogu reći, nemam zasad ništa drugo. Jako mi je teško i očekivali smo neku sretniju informaciju, ali svaka istina je istina i s njom se moram suočiti, ja i moja porodica”, rekao je ranije Nenad Periš.

U izjavi za portal Telegraf.rs dodao je: “To je tako, dalje ne mogu ništa kazati. Jako mi je teško. Doći ću za Beograd.”

Kako je Hini ranije potvrđeno, Nenad Periš je krenuo iz Splita nakon što ga je srbijanski MUP obavijestio da je na Dunavu pored Ade Huje, nizvodno od Beograda, nađeno tijelo mlađeg muškarca čija odjeća odgovara opisu onoga u što je bio obučen Periš u noći nestanka 30. na 31. decembra prošle godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.