Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Medicinska sestra poginula u udesu, pod istragom najbolja prijateljica

hitna ilu333

Tužilaštvo u Smederevu pokrenuće istragu povodom saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Nena Radisavljević (28) iz Despotovca, kada je automobil kojim je upravljala njena najbolja drugarica Željka Timotijević (26) sletio s puta.

Kobna nesreća dogodila se 19. jula na autoputu kod Kolara u Smederevu, kada je Nena krenula sa Željkom za Beograd iz pravca Niša, jer je imala neke poslove na Banovom brdu, piše Blic.

Prema riječima Neninog oca Saše, trebalo je sve da završe prije 17 sati i da se njegova kćerka vrati u Despotovac na posao, da zamjeni kolegu u lokalnom Domu zdravlja, gdje je radila u hitnoj službi.

– Bila je mlada i puna planova. Šta se dogodilo, ne znam. Nenina drugarica Željka, koja je upravljala svojim “suzuki sviftom” izgubila je kontrolu nad automobilom i sletjela sa autoputa kod Kolara – priča Nenin otac. Automobil je, prema informacijama koje je dobio Saša, udario bočno o drvo pored puta. Nena je na licu mjesta ostala mrtva, dok je Željka prošla tek sa lakšim povredama.

Šta je uzrok nesreće, pokazaće vještačenje automobila, koje je urađeno nakon obavljenog uviđaja na licu mjesta.

Nena Radisavljević

– Željka je rekla da niko nije bio ni ispred ni iza njih na autoputu. Naime, ona je po svemu sudeći dijelom automobila kod zadnjeg lijevog točka zakačila ogradu u preticajnoj traci, smotala naglo desno pa lijevo, nakon čega je automobil sletio – dodaje Nenin otac.

Zbog čega je njihova kćerka izgubila život, Radisavljevići će saznati tek kada tužilac u Smederevu pokrene istragu povodom ovog događaja.

– Pretpostavljam da je Nenina drugarica dala izjavu policiji. Mi kao roditelji nismo davali izjave, jer nismo bili očevici. Za sada čekamo da postupak bude pokrenut od strane tužioca iz Smedereva, jer se nesreća dogodila na njihovoj teritoriji. Očekujemo poziv ovih dana, jer nam je rečeno da je vještačenje automobila završeno – dodaje Saša.

Nakon kobnog dana porodica Radisavljević zavijena je u crno.

– Izgubio sam dijete. Prije mejsec dana imao sam zdravu i pravu kćerku. Sahrani je prisustvovalo preko 1.000 ljudi. Nenu su svi poznavali i voljeli u rodnom selu Sladaja i cijelom Despotovcu, cijelo selo došlo je na njen ispraćaj. Velika tragedija dogodila se našoj porodici – dodaje Saša.

Sahrani nije prisustvovala Željka Timotijević, jer je zbog povreda bila zadržana u bolnici. Ipak, kada se oporavila potražila je Radisavljeviće.

Za Blic nije željela da komentariše istragu nesreće.

Radila kao medicinska sestra

Nena Radisavljević završila je Srednju medicinsku školu u Nišu na smjeru babica. Kako pričaju njeni najbliži, u međuvremenu dala je razliku ispita za opšti smjer medicine srednje škole u Novom Sadu, ali nije dočekala državni ispit koji je zakazan za početak septembra.

Vrijedna djevojka radila je četiri godine u Domu zdravlja u Despotovcu, gdje je radila na svim radnim mjestima kao medicinska sestra, a najviše je bila angažovana u Hitnoj službi.