Globus

Pronađeni 23. oktobra

Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera

08/11/2019

Policija je saopćila da su sve žrtve vijetnamski državljani

Britanska policija saopćila je da je među 39 Vijetnamaca pronađenih mrtvih u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj 10 tinejdžera, među kojima su i dvojica 15-godišnjih dječaka.

Policija je objavila listu žrtava u jednom od najtežih slučajeva krijumčarenja ljudima u Britaniji.

– Ovo je nevjerovatno bitan proces i naši timovi naporno rade na donošenju odgovora zabrinutim porodicama koje strahuju da bi njihovi najvoljeniji mogli biti među onima čije je putovanje tragično okončano na našim obalama – izjavio je pomoćnik načelnika policije Tim Smith.

– Naš prioritet je da identifikujemo žrtve, da očuvamo dostojanstvo onih koji su preminuli i da podržimo porodice i prijatelje žrtava – kazao je.

Britanske vlasti sarađuju s vijetnamskom policijom i mrtvozornikom na identifikovanju tijela koja su pronađena 23. oktobra u kamionu hladnjači u industrijskom parku u engleskom gradu Graysu, u blizini Londona.

Policija je saopćila da su sve žrtve vijetnamski državljani. DNK uzorci uzeti su od porodica u Vijetnamu koje sumnjaju da su članovi njihove rodbine koji se vode kao nestali mogli biti u tom kamionu, prenosi Reuters.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.