Rumunija

Mehaničar oteo, silovao i ubio djevojku, a sada je pronađeno i tijelo druge žrtve

silovatelj i ubica

Dinca je priznao otmicu i ubojstvo dviju djevojaka, Alexandre (15) i Luize (19), ali nije rekao kamo je sklonio tijelo potonje koja se od aprila vodi kao nestala

Rumusko državno odvjetništvo priopćilo je u ponedjeljak da je pronašlo posmrtne ostatke koji bi mogli pripadati drugoj djevojci koju je oteo i ubio osumnjičenik uhapšenprije deset dana, što je snažno potreslo zemlju.

“Torba s posmrtnim ostatcima i s pepelom pronađena je na mjestu koje je naveo osumnjičenik”, u šumi blizu Caracala, na jugu, rekla je glasnogovornica državnog odvjetništva za borbu s organiziranim kriminalom (DIICOT) Mihaela Porime.

Osumnjičenik, Gheorghe Dinca (65), mehaničar iz Caracala, “rekao je da posmrtni ostaci pripadaju Luizi”, dodaje Porime uz napomenu da se čekaju rezultati DNK analize kako bi se potvrdio identitet žrtve.

Dinca je priznao otmicu i ubojstvo dviju djevojaka, Alexandre (15) i Luize (19), ali nije rekao kamo je sklonio tijelo potonje koja se od aprila vodi kao nestala.

DIICOT je u subotu potvrdio Alexandrinu smrt na temelju DNK analize, dodajući da genetski profil pougljenih zuba pronađenih u limenoj bačvi iza kuće odgovara onome djevojčinih roditelja.

Hiljade ljudi su sudjelovale u prosvjedima osuđujući “nesposobnost” policije koja je otezala s pokretanjem istrage o nestanku djevojaka. Alexandra je 25. jula s telefona u otmičarevoj kući triput nazvala broj 112 za hitne slučajeve rekavši da ju je dan ranije oteo muškarac i silovao te dajući podatke o mjestu svog zatočenja.

Ali policiji je trebalo 19 sati da pronađe osumnjičenikovu kuću i u nju uđe, nakon niza krupnih pogrješaka koje su policijskog načelnika Ioana Budu stajale dužnosti. Ministar unutrašnjih poslova Nicolae Moga podnio je, ostavku a protiv nekolicine policajaca i državnih advokata vodi se postupak zbog propusta u istrazi.