Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mehaničar Zvonimir ubio suprugu, majku pa presudio sebi: “Bio je svadljiv i agresivan”

Foto: Pixsell/Jutarnji

Tvrde da je bio svadljiv i agresivan te da nije volio autoritete. Prema njihovim riječima nije bio društvena osoba.

Bivši mehaničar je jutros iz puške ubio majku i suprugu pa sebe.

“Oko 10 sati u Velikoj Gorici, u Zagrebačkoj ulici, u trgovini je muškarac vatrenim oružjem usmrtio žensku osobu”, objavila je policija. Muškarac se ubio nakon što su policija i specijalci iz ATJ Lučko opkolili kuću.

Kako su već objavili lokalni portali, ubojica iz Velike Gorice je Zvonko D., penzionisani mehaničar ZTC-a (Zrakopolovno-tehničkog centra).

Krvavi pohod

On je jutros ubio svoju ženu, a zatim se sakrio u kuću, u kojoj je ubio svoju majku, pa onda i sebe kad ga je okružila policija.

“Oko 11:20 sati na lokaciji gdje je policija locirala muškarca, ulaskom u kuću u neposrednoj blizini mjesta događaja pronađena su tijela starije članice porodice i muškarca, najvjerovatnije počinitelja kaznenih djela ubojstava i samoubojstva”, objavila je policija nakon što je ranije javila kako je pronađena mrtva jedna ženska osoba.

Jutarnji list objavljuje da je riječ o Zvonimiru Drvodeliću koji je cijeli svoj radni vijek proveo je kao aviomehaničar u Zrakoplovno tehničkom centru u Velikoj Gorici.

U toj firmi zaposlio se još u bivšoj Jugoslaviji ranih 80-tih godina prošlog stoljeća kada je ta tvrtka nosila ime “Zmaj” i obavljala poslove popravka borbenih aviona JNA. Kolege koji su radili s njim tvrde da je bio profesionalan mehaničar, ali je sam određivao što će raditi.

Tvrde da je bio svadljiv i agresivan te da nije volio autoritete. Prema njihovim riječima nije bio društvena osoba.

Nije se volio družiti s kolegama niti je dolazio na neke proslave koje su organizirane u firmi.

Kao najbolji primjer njegove osobnosti iznose podatak da niko od njegovih najbližih kolega nije znao kada je prije otprilike tri godine otišao u penziju. Jednostavno nikome nije rekao da odlazi.

Supruga koju je ubio bila je zaposlenica Zagrebačke banke i sugovornici Jutarnjeg tvrde da je bila sušta suprotnost svom suprugu.

Iza njih ostali kći i sin

Uvijek susretljiva i spremna pomoći. Iza njih ostali su sin i kći.

Drvodelić je u petak prijepodne u trgovini u Velikoj Gorici usmrtio suprugu i potom se zatvorio u kući koju je okružila policija, oko podneva je počinio samoubistvo. Usmrtio je i majku.

Prema prvim podacima osumnjičeni je u petak oko 10 sati puškom ubio svoju suprugu u cvjećarnici nedaleko njihove porodične kuće u istoj ulici u Velikoj Gorici.

Nakon bijega s mjesta zločina zatvorio se u svoju kuću koju je okružila interventna i specijalna policija, a cijelo područje zločina je blokirano.

Neslužbeno se doznaje da policija ranije nije imala postupanja u toj porodici.