Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Melania Trump završila ili napustila fakultet nakon prve godine studija?

Melania Trump

Jučer je izbrisana službena web stranica Melanije Trump, supruge republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, javlja Huffington Post.

Brisanje stranice povezano je s polemikom koja se vodila u američkim medijima nakon što je Melania uhvaćena kao plagijatorica govora Michelle Obama, prve američke dame.

Na konvenciji republikanaca prošle sedmice, Melania je održala govor identičan govoru Michelle Obama prije osam godina a u medijima je krenula lavina negativnih komentara o obrazovanju ne samo Melanije Trump već i o sistemu obrazovanja u postkomunističkim zemljama, uključujući i Sloveniju.

Upravo je to najvjerojatniji razlog uklanjanja njezine web stranice jer je na njoj pisalo kako je gospođa Trump završila dodiplomski studij arhitekture i dizajna na Univerzitetu u Ljubljani.

Tu informaciju direktno pobija knjiga o njenom životu objavljena početkom ove godine u kojoj piše da je Melania napustila fakultet nakon prve godine studija i posvetila se karijeri modela.

Iz Trumpova izbornog štaba nisu htjeli direktno odgovoriti je li Melania završila fakultet a na Twitteru se jučer oglasila i sama supruga predsjedničkog kandidata: “Moja web stranica izrađena 2012. godine uklonjena je jer ne odražava moje trenutne poslovne i stručne interese”.