Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Užas u Zagrebu

Mercedesom se zabio u ljude na parkingu, više povrijeđenih, oglasila se policija

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Uviđaj nakon nesreće na parkingu tržnog centra Supernova

Teško povrijeđenim pješacima ljekarska je pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama

Tri osobe su teško, a dvije lakše povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na parkingu tržnog centra Supernova u Buzinu, prigradskom zagrebačkom naselju, kada je 23-godišnjakom mercedesom naletio na drugi automobil i pješake, izvijestila je u subotu ujutro zagrebačka policija.

U saobraćajnoj nesreći teško je povrijeđeno troje pješaka, a lakše dvije osobe koje su se nalazile u drugom vozilu, prenosi Hina.

Teško povrijeđenim pješacima ljekarska je pomoć pružena u zagrebačkim bolnicama.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Policija navodi da je teško povrijeđenom 35-godišnjaku ljekarska pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, 32-godišnjakinji u Kliničkoj bolnici Dubrava i 21-godišnjaku u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice.

U saobraćajnoj nesreći lakše su povrijeđeni 22-godišnjak i 22-godišnjakinja koji su se nalazili u vozilu na koje je naletio mercedes.

Muškarac koji je upravljao mercedesom pod nadzorom je policije te je u toku kriminalističko istraživanje.

Mediji su sinoć izvijestili da je vozač mercedesa, prema izjavama očevidaca, divljao automobilom po parkingu i zabijao se direktno prema pješacima i parkiranim automobilima. Nadodali su kako se radi o svojevrsnim utrkama na parkingu tržnog centra te da su povrijeđeni promatrači utrka.