Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Merkel podržala zajednički vazdušni napad na Siriju

14/04/2018

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozdravila je vazdušne napade na Siriju, kao odgovor na prošlosedmični hemijski napad snaga odanih režimu Bashara al-Assada u Doumi, prenosi Anadolu Agency (AA).

U pismenoj izjavi u subotu Merkel je istakla da je zajednički napad Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije i Francuske posebno usmjeren na uništavanje potencijalnih kapaciteta hemijskog oružja u Siriji i sprečavanje dalje upotrebe tog zabranjenog oružja.

“Podržavamo potez naših američkih, britanskih i francuskih saveznika, kao stalnih članova Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija, koji su na taj način preuzeli odgovornost. Vojna operacija bila je neophodna i odgovarajuća je kako bi podržala međunarodnu zabranu korištenja hemijskog oružja i upozorila sirijski režim“, kazala je Merkel.

Kao odgovor na napad hemijskim oružjem na Doumu od 7. aprila, SAD, Velika Britanija i Francuska rano jutros su bombardovale više položaja Assadovog režima u Damasku i Homsu, a radi se, između ostalog, o skladištima hemijskog naoružanja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.