Globus

Njemačka

Merkel želi zatvaranje kafića i restorana

28/10/2020

Prodavnicama će biti dozvoljen rad, uz mjere higijene i ograničen broj kupaca, dok će restorani moći da vrše dostavu.

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi da se sastane sa premijerima 16 pokrajina u Njemačkoj kako bi se saglasili u vezi sa zatvaranjem svih kafića i restorana od 4. novembra, u pokušaju da se zaustavi širenje zaraze virusom korona, ali da škole i vrtići nastave sa radom.

Pozivajući se na njemački list “Bild”, Reuters je objavio nacrt rezolucije u kojem se navodi da će stanovnici Njemačke, prema novim ograničenjima, moći da izlaze samo sa članovima svoje i još jedne porodice, te da će biti kažnjeni ukoliko prekrše to pravilo.

Eksponencijalni rast broja zaraženih u skoro svim njemačkim pokrajinama znači da mnogi lokalni organi nadležni za zdravstvo nisu uspjeli da prate sve slučajeve zaraze, te je neophodno smanjiti kontakt između ljudi, uz nadu da tokom božićnih praznika neće biti potrebna veća ograničenja.

Ukoliko se lideri njemačkih pokrajina usaglase tokom telefonske konferencije kasnije danas, u Njemačkoj će se zatvoriti fitnes studija, diskoteke i bioskopi, kao i pozorišta, opere i koncertne dvorane.

Prodavnicama će biti dozvoljen rad, uz mjere higijene i ograničen broj kupaca, dok će restorani moći da vrše dostavu.

Njemački Institut “Robert Koch” saopštio je danas da je u Njemačkoj u posljednja 24 sata na testu za virus korona bilo pozitivno još 14.964 ljudi, a da je preminulo 27 zaraženih.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.