Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Meta su im civili: Rusi iz odmazde izveli najjači napad na Kijev, ima poginulih

kijev napad
Foto: Screenshot/Twitter

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu da su “dva mrtva muškarca pronađena” u nestambenoj zgradi

Dva mladića su poginula od krhotina koje su pale nakon raketnog udara na Kijev, saopćila je jutros lokalna vojna uprava.

Bila je ovo ruska odmazda zbog ukrajinskog napada na aerodrom Pskov na teritoriji Rusije u kojem je uništen veći broj aviona.

“Kao rezultat krhotina koje su pale u okrugu Ševčenkivski u Kijevu dvije osobe su poginule, prema prvim izvješćima”, napisao je na Telegramu Sergij Popko, načelnik gradske vojne uprave Kijeva.

Oglasio se i Kličko

Još je jedna osoba povrijeđena te joj je ukazana liječnička pomoć, dodao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu da su “dva mrtva muškarca pronađena” u nestambenoj zgradi. Nije precizirao kako su umrli niti jesu li to ista dvojica koje je prijavila gradska vojna uprava.

Regionalna vojna uprava ranije je upozorila na raketni napad i rekla da protuzračna odbrana djeluje. Novinar AFP-a čuo je najmanje tri jake eksplozije u središtu Kijeva oko 5 ujutro po lokalnom vremenu.

Hitne službe također su raspoređene u južnom okrugu, gdje su krhotine pale na komercijalnu zgradu, naveo je Popko na Telegramu.

Masivan napad

Kijevska gradska vojna uprava navodi da su snage protuzračne odbrane tokom noći uništile više od 20 projektila i bespilotnih letjelica. Opisali su zračni napad kao “najsnažniji” koji je pogodio grad od proljeća.

“Neprijatelj je pokrenuo masivan, kombinirani napad koristeći dronove i projektile”, istaknuli su.