Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konvencija demokrata

Michelle Obama: Trump je pogrešan predsjednik, on tome nije dorastao (VIDEO)

obama

Pandemija koronavirusa prisilila je demokrate da smanje okupljanje u Milwaukeeju i pretvore ga u dvosatni događaj sa virtualnim govorima

Bivša prva dama Michelle Obama je na uvodnoj večeri konvencije demokrata, održanoj u ponedjeljak u Milwaukeeju, iskazala podršku demokratskom kandidatu za američkog predsjednika Joeu Bidenu i nazvala Donalda Trumpa pogrešnim predsjednikom.

Obama je predvodila paradu govornika koji su se založili za Bidenovo predsjedništvo na četverodnevnoj virtualnoj konvenciji kako bi ga formalno imenovali za demokratskog izazivača Trampa na američkim izborima 3. novembra.

– Donald Trump je pogrešan predsjednik za našu zemlju, on tome nije dorastao. Iznošenje činjenice poput one da su crni životi važni u Bijeloj kući je dočekano s porugom. Naša ekonomija je u raspadu zbog virusa kojeg je predsjednik predugo ignorirao. Svaki put kad gledamo prema Bijeloj kući i tražimo vodstvo ili utjehu ili neku vrstu odlučnosti, dobijemo haos, podjele i potpuni nedostatak empatije. Zadnje četiri godine bilo je teško objasniti američkoj djeci. Vide kako naši vođe obilježavaju druge američke državljane kao protivnike države, a u isto vrijee ohrabruju bijele suprematiste – istakla je Obama.

Pandemija koronavirusa prisilila je demokrate da smanje okupljanje u Milwaukeeju i pretvore ga u dvosatni događaj sa virtualnim govorima.

Konvencija je sadržavala rasprave s biračima iz cijele zemlje koji su opisali svoju borbu s virusom i suočavanje s padom ekonomije i zdravstva.

Upućen je i poziv na široki obračun sa sustavnim rasizmom i policijskom brutalnošću nakon prosvjeda koji su izbili nakon smrti Afroamerikanca Georgea Floyda u Minnesoti.