Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Migrant želi da ga deportiraju iz Engleske: Ovdje je sve grozno i puno nasilja

IRANIAN_BORN_ARASH_3450967b

Europa se našla u središtu najveće izbjegličke krize i brojke izbjeglica što (i)legalno prelaze europske granice nimalo ne opada. Međutim, za svako pravilo postoji izuzetak i riječ je o Irancu Arashu Ariji smještenom u Velikoj Britaniji.

Naime, Aria ne želi više živjeti u Manchesteru, gdje boravi posljednjih deset godina, te je zatražio da ga se deportira natrag u Iran.

Sav očajan zbog života u Britaniji Aria je došao do policije u gradskoj vijećnici te “priznao” policajcima da ilegalno živi u Manchesteru.

.

No, imigracijska je služba ipak potvrdila da Aria ima dozvolu za boravak u Velikoj Britaniji te je na kraju svega pušten na slobodu.

– Građani Manchestera nisu gostoljubivi. Stvar je u riječima, nasilju i brojnim stvarima. Pokušavam ignorisati probleme, no prekipjelo mi je. Ne dobivam poštovanje kakvo zaslužujem. Ljudi nisu prijateljski, a kada je neko bezobrazan prema meni, ne sviđa mi se to. Od prošle godine je postalo još teže. Trudim se biti prijateljski raspoložen i pristojan, no smiju mi se jer sam stranac i izgledam čudno – kazao je 25-godišnji Aria.

Trenutno je nezaposlen i živi od socijalne pomoći, a radio je kao konobar i barmen. Novi plan je obnoviti svoj iranski pasođ i vratiti se natrag u svoju zemlju.