Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Migranti na sve načine pokušavaju se domoći Velike Britanije (FOTO)

31/07/2015

Dvijestotinjak izbjeglica koji su u Calaisu, na sjeveru Francuske, pokušali ući u Eurotunnel u nadi da će se domoći Velike Britanije, zaustavila je policija u noći na petak, javlja AFP.

Ilegalne migrante koji su u talasima stihijski počeli trčati oko 21 sat po mjesnom i srednjoevropskome vremenu, kako inače čine da bi zbunili policiju, na kraju je kordon mobilne policije zaustavio ispod mosta.

[pull_quote_left]Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve je radi jačanja sigurnosti u srijedu najavio dolazak još 120 policajaca uz tristo već raspoređenih. Oni su u četvrtak trebali postupno stizati u Calais[/pull_quote_left]

Petnaestak migranata koji su ipak uspjeli proći, našli su se pred drugim policijskim kordonom, stotinjak metara dalje i na koncu su se vratili.

Nešto prije sat iza ponoći oko željezničke stanice još su obilazila brojna policijska vozila tražeći posljednje ilegalce koji su uglavnom polako napuštali to mjesto.

Prethodne noći uspjeli su zavarati policiju na istom mjestu a neki su čak uspjeli preskočiti sigurnosnu ogradu.

No u četvrtak navečer barem je 50 izbjeglica, usprkos velikom broju policajaca, uspjelo doći do pruge, ali kroz drugi ulaz, u visini srušene ograde s druge strane.

Taj ulaz, prilično udaljen od željezničke stanice, prisiljava migrante da hodaju po pruzi i policiji je lakše uhvatiti ih.

Tunel ispod La Manchea već sedmicama takoreći opsjedaju izbjeglice spremni na sve kako bi ušli u Veliku Britanju koja je za njih obećana zemlja.

Francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve je radi jačanja sigurnosti u srijedu najavio dolazak još 120 policajaca uz tristo već raspoređenih. Oni su u četvrtak trebali postupno stizati u Calais.

Britanski Daily Mail objavio je fotografije migranata koji na sve načine pokušavaju domoći se Velike Britanije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.