Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Migranti se skrivaju u limu, među klompama, u namještaju…(FOTO)

migranti2

Trojicu migranata, jednog Afganistanca i dvojicu Bangladešana, carinici su pronašli na graničnom prelazu Šid sakrivene u kamionu u koji je prevozio lim iz Turske ka Austriji.

Migranit su bili u kolutovima lima, cijelim tjelom sakriveni u velikim kesama za smeće, saopšteno je iz Uprava carina Srbije, piše RTS.

Migranti su otkriveni u utorak kada je na prelazu Šid vozač kamiona turskih registarskih oznaka, koji je prevozio lim u kolutovima od Turske ka Austriji, prijavio da sumnja da se u kamionu nalaze ilegalci, jer je primijetio tragove na prikolici.

Kada su ušli u prikolicu, carinici su zatekli nesvakidašnji prizor – migranati su, kako je saopšteno, pronađeni u kolutovima lima, sakriveni u velikim kesama za smeće.

Pokušaj ilegalnog prelaska preko granice na Šidu otkriven je i danas na ovom graničnom prelazu u kamionu srpskih registarskih oznaka koji je transportovao karoserije i kabine za motorna vozila iz Srbije ka Italiji.

Vozač kamiona je carinicima izrazio sumnju da se u prikolici njegovog kamiona nalaze migranti, jer je blizu vašarišta kod Šida, gdje je proveo noć, čuo neko komešanje i kretanje oko kamiona.

Carinici su pomoću panoramskog ogledala ustanovili da je cerada isječena sa gornje strane, na sredini prikolice. Kada su ušli unutra, u tovaru su zatekli dvojicu Pakistanaca.

Istovremeno, na izlazu prelaza Batrovaci, u kamionu vranjskih registarskih oznaka, otkrivena su trojica Iranaca koji su se sakrili u tovaru dijelova nameštaja transportovanih iz Srbije za italijansko tržište.

A na prelazu Kelebija 7. maja su otkrivena trojica Afganistanaca sakriveni u tovaru klompi, papuča i sandala “leoni” koje je vozač kamiona srpskih registarskih oznaka prevozio iz Srbije za rusko tržište.