Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se na twitteru

Mike Pompeo se zahvalio BiH: Ohrabrujemo druge da slijede vaš potez

pompeo trump

Pompeo se oglasio na svom Twitter profilu te, zahvalivši BiH, ohrabrio i druge zemlje da urade isto

Američki državni sekretar Mike Pompeo zahvalio je Bosni i Hercegovini, povodom povratka grupe bh. državljana BiH koji su sa ratišta u Siriji deportovani u BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zahvaljujemo se Bosni i Herzegovini na vraćanju iz Sirije 25 pojedinaca, stranih boraca terorista i članova porodica”, napisao je Pompeo u poruci objavljenoj na njegovom zvaničnom Twitter profilu.

Dodao je kako ovaj korak treba ohrabriti i druge da pomenute osobe vraćaju, progone, rehabilituju i ponovo integriraju u svoje građane.

Avion sa grupom bosanskohercegovačkih državljana, koji su deportovani iz kampova u Siriji, sletio je u četvrtak u poslijepodnevnim satima na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pritvor osumnjičenima u predmetima Emir Ališić, Sead Kasupović, Miralem Berbić, Jasmin Keserović i Hamza Labidi.

Predsjedništvo BiH je 29. novembra donijelo zaključak u kojem se navodi da će Predsjedništvo BiH obezbijediti povratak grupe više od 20 državljana BiH iz kampova u Siriji i Iraku.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ranije je saopćio kako su 7. decembra u BiH, zajedno sa civilima, trebali biti deportovani i borci, bh. državljani, koji su se borili na strani terorističke organizacije ISIS, koji se nalaze na međunarodnoj potjernici.