Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

opet o bih

Milanović oduševljen Dodikom: Takvog Srbina želim za komšiju

Predsjednik Milanović u Puli povodom proslave Dana grada
05.05.2022., Pula - U sklopu proslave Dana grada Pule, predsjednik Zoran Milanovic posjetio je Pulu. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Dodik je prema podacima Centralne izborne komisije BiH pobijedio Jelenu Trivić s razlikom od 26.935 glasova

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović obratio se danas javnosti u Gospiću.

Na presici se dotaknuo i novoizabranog predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika, za kojeg je rekao da se usprotivio tužbi koju su “bošnjački lideri htjeli podići protiv Hrvatske zbog Pelješkog mosta”.

“Imamo kineskog premijera koji je sad isključen, skoro uhapšen, koji je govorio 15 minuta na otvaranju Pelješkog mosta, kao ja, Plenković i Jandroković, kao da su Kinezi to platili. Dodika nisu ni pozvali, kao da je ćuko. I sad su ga pokušali pokrasti na izborima, to je grozno. Dodik je srpski patriota, nikad se nećemo slagati u svemu, ali oni su samostalni i nezavisni, čak i u Beogradu, i takvog Srbina želim za komšiju u BiH. Jelena Trivić – pa nema ko joj nije dao novac, deset puta je gora od Dodika”, ustvrdio je Milanović, no nije ponudio nikakve dokaze za svoje tvrdnje.

“Milorad Dodik ne da nije na daljinskom Vučića niti je protiv njega, nego je divlje nezavisan. Ostalo je kupljeno prljavim novcem. Čovjek je pobijedio s 30.000 glasova na 600.000 glasova. To je prednost koju je imala Kolinda nad Josipovićem na 2 miliona glasova, uključujući dijasporu”, rekao je Milanović.

Dodik je prema podacima Centralne izborne komisije BiH pobijedio Jelenu Trivić s razlikom od 26.935 glasova.