Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik Hrvatske

Milanović: Plenković je ružan, seljački je napao jednu ženu

Zoran_Milanovic

Kako bi Talijani rekli – ružni, prljavi i zli. Svako od tih likova ima jednu karakteristiku, kaže Milanović

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je bio u posjetu Rijeci, gdje je sudjelovao na svečanosti otvorenja riječke Dječje kuće u bivšem industrijskom kompleksu Rikard Benčić, piše Index.hr.

Nakon posjeta Dječjoj kući dao je izjavu za medije. Jedna od tema bila je i izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Zatražen je da komentira Plenkovićevu izjavu o Zlati Đurđević.

“Radi se o ljudima koji ne prezaju ni pred čim. Da, moj ured je predložio Đurđević. Nije protuustavno, što god govorili Šeks i njegovi kumovi. Moj ured se obratio DSV-u i sad su raspisali novi poziv. Te sekunde krenula je divljačka difamacija Đurđević. Od tog trenutka kreće pljuvanje po Zlati Đurđević i provlačenje nje po blatu”, rekao je Milanović.

Rekao je da u pljuvanju učestvuju tri osobe.

“Kako bi Talijani rekli – ružni, prljavi i zli. Svako od tih likova ima jednu karakteristiku. Prvi, Plenković, je ružan. Ne mislim fizički. To je takva seljačka i divljačka uvrede jedne žene koja nije napravila ništa. Tako govoriti o 50-godišnjoj ženi kao da je njegova priležnica, a on svodnik. Gdje je Sarnavka, gdje su žene SDP-a? I govoriti da ju povlačim kroz blato…”, rekao je Milanović.

“Drugi je prljav. To je Pupovac, koji je rekao da je Zlata Đurđević padobranac. Kaže čovjek koji je sa 10.000 glasova Srba ušao u sabor. Na svakim izborima dobijem više glasova Srba nego što je Pupovac dobio u cijeloj njegovoj mizernoj političkoj karijeri. Josipović je to nazivao etnobiznisom, ja čaršijskim lopovlukom”, kazao je predsjednik i nastavio.

“I, konačno, treći. Zlo. To je Njonjo. Da, Njonjo, tako ga zovu u HDZ-u. On je danas rekao da je protiv Đurđević zato što je ona bila protiv izručenja osoba odgovornih za ubistvo Đurekovića. Ona je htjela da ostane prvotna verzija zakona Lex Perković. Da je ostala prvotna verzija, Karamarko i Njonjo bili bi sretni. Predsjednik sabora je lažov i igra se opasnim stvarima, optužio ju je da je državni izdajnik. Što je sljedeće? Hoće li joj brojati krvna zrnca? Đurđević se i meni protivila u vezi tajnosti istraga. Ona se ne ustručava reći, a naš Kim Jong Un protivi se njoj”, rekao je, između ostalog, Milanović.