Predsjednik Hrvatske

Milanović protiv deklaracije NATO-a: Kao da je pisao NVO iz Sarajeva

Zoran_Milanovic

Inače nećemo dati saglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur

Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske kazao je danas kako se neće dati saglasnost na završnu deklaraciju NATO-a jer “neko ima problem da se u njoj spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda”. Dodao je da deklaracija izgleda kao da ju je pisala neka “nevladina udruga iz Sarajeva”, piše N1.

Povodom obilježavanja 30. godišnjice ustrojavanja 63. A samostalne gardijske bojne Zbora narodne garde Požega predsjednik Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade. Prije toga obišao je poplavljeno područje u Vidovcima. Nakon toga obratio se javnosti.

“Vi ste stvoritelji ove države”, poručio je Zoran Milanović.

“U komunizmu se obitelj Gordana Grlića Radmana obogatila. Dobio je hrvatsko ime Gordan. Neće biti problem s Grlićem, još dogovaramo završnu deklaraciju samita. Neke zemlje ne žele spominjanje Dejtonskog sporazuma. Morat ću o tome na samitu razgovarati. Inače nećemo dati saglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur. Neko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda. Kao da je deklaraciju pisala nevladina udruga iz Sarajeva. Ne mislim se vratiti u Zagreb s tim. To pokazuje kakve planove za Bosni i Hercegovinu imaju neki međunarodni krugovi. To preko Hrvatske neće proći. Nisam se mislio time baviti”, rekao je Milanović.