predsjednik hrvatske

Milanović: Zašto nijedan hrvatski vojnik ne može biti u misiji EUFOR-a u BiH?

Petrinja: Obilježavanje 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi”
13.05.2022.,Petrinja - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oruzanih snaga Republike Hrvatske sudjelovao na obiljezavanju 31. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade „Gromovi“ i dodjeli beretki pripadnicima 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ u vojarni „Pukovnik Predrag Matanovic“. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Naravno, kao i u svim drugim prilikama, Milanović nije propustio priliku da komentariše Bosnu i Hercegovinu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović učestvovao je danas u Petrinji na ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo.

Naravno, kao i u svim drugim prilikama, Milanović nije propustio priliku da komentariše Bosnu i Hercegovinu.

Hrvatski predsjednik poručio je kako se nada da će uskoro u manjem i simboličkom broju biti prisutni i u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, od koje ih, kako je kazao, drže na distanci, ocijenivši to “neprihvatljivim” i “iritantnim” nakon dvadeset i pet godina, ističe se u saopćenju.

“Do sada o tome nismo razmišljali, ali sebi dajem u zadatak da to raščistimo i da mi odgovore oni koji o tome odlučuju – zašto niti jedan hrvatski stožerni časnik ne može biti u toj misiji. Dok ne dobijem odgovor na to pitanje, neću ga prestajati ponavljati”, rekao je predsjednik Milanović, prenosi Hina.

Milanović je kazao i kako priznanje Kosova ne dolazi iz želje da napakoste Srbiji.

“Kosovo je međunarodno priznata država. Srbija to ne prihvaća, i kako stvari stoje, skoro i neće. Ali mi se u tu politiku ne miješamo, više od onoga što smo učinili prije dosta godina, kada smo priznali Kosovo. Ne zato da napakostimo Srbiji, jer tako ne doživljavam vanjsku politiku ni hrvatsko ponašanje u svijetu, nego da nagradimo Kosovo za sve ono što je prošlo”, rekao je predsjednik Republike Hrvatske.