Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Militanti ISIS-a postavili bombu u ruski avion?

05/11/2015

Američki obavještajni izvori su naveli da postoji “velika mogućnost” da je pad ruskog aviona u Egiptu izazvala bomba koju su neposredno prije leta u avion postavili militanti ISIS-a ili pripadnici grupa koje su povezane s ovom zloglasnom terorističkom organizacijom.

CNN je, pozivajući se na američke obavještajne izvore, naveo da postoji snažno ubjeđenje da je prilikom leta eksplodirala bomba koja je ranije postavljena u ruski putnički avion.

[yuzo_related]

“Postoji snažno ubjeđenje da je pad aviona izazvala eksplozija bombe koja je postavljena u prtljag ili neki drugi dio letjelice”, naveo je CNN, pozivajući se na izjavu anonimnog obavještajca.

Navodi se ipak kako obavještajne agencije još uvijek nemaju zvanični stav o uzroku pada ruskog aviona.

U padu ruskog aviona u subotu poginulo je svih 224 putnika i članova posade. U avionu, koji je letio iz Sharm el-Sheikha, popularne destinacije za ruske turiste, prema Sankt Petersburgu, nalazilo se 217 putnika i sedam članova posade.

Ranije su postojale tvrdnje kako su avion oborili militanti ISIS-a koji su aktivni na tom području Egipta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.