Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore

milo predsjednik

Kandidat Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, osvojio je 53,8 odsto glasova na predsjedničkim izborima, na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, pokazuju rezultati Centra za demokratsku tranziciju (CeMI), javlja Anadolu Agency (AA).

Prema tim podacima, kandidat većeg dijela opozicije, Mladen Bojanić, osvojio je 33,5 odsto, a kanidatkinja Socijaldemokratske partije, Draginja Vuksanović, 8,3 odsto.

Marko Milačić dobio je podršku 2,7 odsto glasača, Hazbija Kalač 0,8, a Vasilije Miličković i Dobrilo Dedeić po 0,4 odsto.

Prema podacima nevladinih organizacija glasalo je oko 64 odsto birača.

Demokratska partija socijalista (DPS) proglasila je večeras pobjedu lidera stranke Mila Đukanovića na izborima za predsjednika Crne Gore.

Poslanik DPS-a Miloš Nikolić saopćio je da je Milo Đukanović novi predsjednik Crne Gore. On je na konferenciji za novinare saopćio da neće biti drugog kruga predsjedničkih izbora, javlja agencija Anadolija.

– Neće biti drugog kruga, ne postoji mogućnost da rezultat bude doveden u pitanje. Ovo je velika pobjeda, istorijska pobjeda, ostvarena u atmosferi u kojoj je Đukanović bio sam protiv svih – rekao je Nikolić.