Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milošević pred smrt poslao pismo Rusima: Pomozite, truju me!

milosevic_hag

U pismu koje je Slobodan Milošević uputio 8. marta 2006. tadašnjem šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, a koje je objavio beogradski Kurir obavještava ga o „aktivnim, namjernim postupcima uništavanja njegovog zdravlja“.

Tribunal, tvrdi Milošević, pokušava da ga otruje. Kao dokaz navodi da je analiza krvi od 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo „izuzetno jakog lijeka koji se koristi u liječenju lepre i tuberkuloze“, koji on nije koristio, budući da u proteklih pet godina nije uzimao nikakve antibiotike.

“Oni koji mi ubacuju lijek za lepru sigurno ne mogu da me liječe. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju također. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom UN-a i da što prije budem u mogućnosti da dobijem adekvatno liječenje u vašoj bolnici”, napisao je Milošević samo tri dana prije nego što je preminuo.

Kćerka bivšeg predsjednika SR Jugoslavije osumnjičenog za ratne zločine odobrila da se objave nepoznati detalji o njegovim posljednjim danima u haškoj ćeliji broj E 04.

U noći između 10. i 11. marta 2006. godine sve kamere u Sheveningenu su bile isključene, što je predstavljalo presedan.