Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjeverna Makedonija

Ministar zdravlja ponudio ostavku zbog nesreće u Tetovu

tetovo bolnica – youtube

Ostavke zbog nesreće u covid centru prethodno su danas popodne podnijeli zamjenik ministra zdravlja Sjeverne Makedonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi te ekonomski direktor te bolnice Artan Etemi

Ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče objavio je večeras da je, kao moralni čin, podnio ostavku zbog požara u covid centru bolnice u Tetvovu u kojem je poginulo 14 ljudi.

U online obraćanju Filipče je rekao da ga je “tragedija u Tetovu mnogo pogodila, da kao ljekar i ministar ima integritet i da je zato iz moralnih razloga ponudio ostavku premijeru Sjeverne Makedonije”.

“Tragedija u Tetovu me mnogo pogodila, ali i mnogo žalim za poginulima. Saučestvujem sa njihovim porodicama. Nema riječi koje to mogu opisati, niti načina da se nadomjesti taj gubitak. Kao ljekar i ministar imam integritet, zato sam danas iz moralnih razloga ponudio pisanu ostavku premijeru Zoranu Zaevu”, naveo je Filipče u online izjavi koju je dao u 19 sati.

Povodom zahtjeva u javnosti da podnese ostavku, ministar zdravlja Sjeverne Makedonije je jučer popodne rekao će odluku o tome da li će podnijeti ostavku donijeti kad se završi istraga u tetovskom covid centru i da će na tome insistirati

“U mnogo medija i među pojedincima ima poziva za ostavku. Dozvolite da kažem da od odgovornosti niti bježim, niti ću bježati, ali ću insisitrati na tome i čekat ću da završi istraga”, rekao je tada Filipče.

Ostavke zbog nesreće u covid centru prethodno su danas popodne podnijeli zamjenik ministra zdravlja Sjeverne Makedonije Ilir Hasani i direktor Kliničke bolnice u Tetovu Florin Besimi te ekonomski direktor te bolnice Artan Etemi.

Sva trojica su to objavila na Facebooku, objašnjavajući da su ostavke podnijeli iz moralnih razloga.

U požaru koji se dogodio u srijedu uvečer u montažnom modularnom centru bolnice u Tetovu poginulo je 14 osoba, od kojih dvije, prema istrazi, nisu bile hospitalizvane, već članovi porodica pacijenata.