Globus

Silovao učenice

Miroslavu Aleksiću određen pritvor zbog seksualnog zlostavljanja

19/01/2021

Radulović i ostale djevojke dobile su veliku podršku javnosti i na društvenim mrežama

Vlasniku i voditelju glumačke škole u Beogradu Miroslavu Aleksiću određen je pritvor od 30 dana nakon što ga je nekoliko bivših učenica optužilo za silovanje, seksualno zlostavljanje i bludne radnje.

Sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu Aleksiću je odredio pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela, ali i temeljem činjenice da je za ta djela propisana kazna zatvora duža od 10 godina, prenosi Hina.

Optužbe protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović, te još nekoliko glumica, nekoć polaznica škole glume i njegovih učenica, svjedočeći da su bile žrtvom seksualnog zlostavljanja i silovanja u razdoblju od 2008. do 2020. godine, u vrijeme dok su bile malodobne i kasnije, što je policiji bio dovoljan razlog da Aleksića uhapsi.

Radulović i ostale djevojke dobile su veliku podršku javnosti i na društvenim mrežama. Aleksić je na saslušanju nijekao optužbe, ali je Tužilaštvo zatražilo jednomjesečni pritvor i najavilo da će provesti istragu, ali da se do daljnjeg neće očitovati u javnosti.

S obzirom na težinu kaznenih djela, a poglavito imajući u vidu da su kaznena djela počinjena i prema malodobnim osobama, tužiteljstvo je ukazalo na “zakonsku obvezu svih sudionika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju tijekom postupka”, imajući u vidu interese oštećenih “koje tek trebaju biti ispitane u istrazi”.

“U ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost s detaljima samog postupka“, poručilo je Tužilaštvo u Beogradu.

Miroslav Mika Aleksić filmski je redatelj, producent, scenarist, glumac i pedagog koji je imao veliki ugled u javnosti, a kroz radionice njegove glumačke škole prošlo više od 3.000 mladih.

Nakon prijave Milene Radulović i nekoliko glumica iz Beograda, četiri glumice sa sarajevske Akademije scenskih umjetnosti pokrenule su Facebook skupinu “Nisam tražila” ohrabrujući na prijavljivanje sličnih iskustava.

Nakon toga na društvenim mrežama krenulo je dijeljenje sličnih ispovijesti, a sarajevska akademija je, kako prenose neki mediji, i formalno je pozvala svoje studentice da se u slučaju iskustava seksualnog uznemiravanja jave pravnoj službi akademije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.