Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

studentica

Mislila da joj je stigao prevoz i ušla u automobil, sutra je pronađena mrtva

Samantha Josephson

Policija je objavila snimke u nadi da će građani pružiti više informacija

Američka studentica Samantha Josephson (21) ušla je u nepoznati automobil, misleći da je to vozilo Ubera. Tada joj se izgubio svaki trag, a poslije 24 sata potrage, pronađena je mrtva.

– Teška srca pišem ove riječi. Molimo se sa prijateljima i porodicom Samanthe Josephson – napisao je dekan Univerziteta u Južnoj Karolini.

Samanthin otac je, takođe, potvrdio da je djevojka preminula.

– Samantha više nije sa nama, ali je nećemo nikada zaboraviti – napisao je njen otac.

Samantha je posljednji put viđena u petak oko dva ujutro kad je odlazila kući poslije izlaska s prijateljima u lokalnom baru. Ušla je u crni automobil za koji su ona i njeni prijatelji mislili da je Uber koji je prije toga naručila.

Međutim, automobil koji naručila preko Ubera stigao je nekoliko minuta kasnije, a vozač je otkazao vožnju pošto se djevojka nije pojavila.

Kada prijatelji i porodica kasnije tog dana nisu mogli da kontaktiraju sa Samanthom, pokrenuta je potraga.

Nadzorne kamere su snimile kako Samantha ulazi u auto, a policija je objavila snimke u nadi da će građani pružiti više informacija. Za sada se ne zna šta se djevojci dogodilo ni gdje je tačno pronađeno njeno tijelo.

Iz kompanije Uber su savjetovali građane da obavezno prije ulaska u kola provjere da li se podaci vozača i automobila poklapaju sa podacima iz aplikacije, pošto u aplikaciji piše o kom modelu automobila se radi, navedeni su podaci i slika vozača kao i broj registracije.

Američki mediji navode da je zbog kidnapovanja i ubistva uhapšen 24-godišnji Nathaniel David Rowland.