Globus

Iran

Mislili da alkohol liječi koronavirus, 27 ih umrlo

09/03/2020

U Islamskoj Republici Iranu zabranjeni su prodaja i pijenje alkohola, ali mjesna glasila redovno izvještavaju o smrtnim ishodima zbog trovanja alkoholom

Dvadeset sedam ljudi umrlo je u Iranu od trovanja alkoholom nakon glasina da alkoholna pića liječe od novog korona virusa, objavila je u ponedjeljak službena novinska agencija Irna.

Iran, gdje je u ponedjeljak objavljen podatak o 237 umrlih, jedna je od najteže pogođenih zemalja bolešću COVID-19, nakon Kine i Italije.

U Islamskoj Republici Iranu zabranjeni su prodaja i pijenje alkohola, ali mjesna glasila redovno izvještavaju o smrtnim ishodima zbog trovanja alkoholom.

Irna navodi da je 20 osoba umrlo od trovanja falsifikovanim alkoholom u pokrajini Huzestanu, na jugozapadu zemlje, a sedam u Alborzu, pokrajini koja graniči s Teheranom. Irna dodaje, pozivajući se na mjesnog medicinskog čelnika, da je u Ahvazu, glavnom gradu Huzestana, 218 osoba primljeno u bolnicu zbog trovanja. Konzumenti su povjerovali “glasinama da alkohol može pomoći u liječenju bolesti uzrokovanih virusom korona”, navodi agencija prenoseći izjavu tog čelnika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.