Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Misterija prvog sata: Šta ne štima u priči Jeleninog supruga?

-jelena-marjanovic

Sat vremena koji su protekli od trenutka nestanka ubijene srbijanske pjevačice Jelene Krsmanović do trenutka ubistva, za koje nije razjašnjeno šta se u tom periodu dešavalo, moglo bi biti ključno u rješavanju ovog zločina, piše “Blic”.

Jelena Krsmanović nestala je 2. aprila 2016. godine oko 15:30 sati, kada je, prema verziji njenog supruga Zorana Marjanovića, koji je uhapšen i osumnjičen za njeno ubistvo, otišla da trči od jedne do druge rampe na nasipu u Crvenki u Borči. On je, kako je govorio, primjetio da je nema oko 15:50 sati, te je krenuo u potragu za njom. Ubrzo je zvao i ostatak svoje familije, oca Vladimira i braću da zajedno pretraže cio nasip. I tokom potrage, kako su pričali, ništa sumnjivo nisu ni vidjeli ni čuli.

Prema nalazima obdukcije, Jelena je ubijena tek sat kasnije u kanalu kod nasipa na svega 550 metara od mjesta gdje je navodno stajao njen suprug. Do danas nije razjašnjeno šta se za tih sat vremena između njenog nestanka i vremena ubistva događalo, a odgovore na to nije dao ni Zoran Marjanović, koji je inače naširoko pričao o drugim detaljima u vezi sa okolnostima nestanka i ubistva njegove supruge.

Prema verziji koju je ispričao Zoran Marjanović, on je sa kćerkicom Janom trčao i tražio svoju ženu, a ubrzo zatim su mu se pridružili članovi njegove porodice, ali i prijatelji.

Isprva, ništa nije primjetio čudno, a poslije ipak jeste. Marjanović se naknadno sjetio da je na nasipu dok je trajala potraga primjetio misterioznog čovjeka sa štapom.

Međutim, kada je „misteriozni čovjek sa štapom otkriven“, utvrđeno je da on nije vidio Marjanovića, niti zna u koje je vrijeme prolazio nasipom.

Samim tim, sat vremena od Jeleninog nestanka pa do njene smrti i dalje je misterija, jer niko od ljudi koji su navodno bili uključeni u potragu nije vidio niti čuo ništa sumnjivo ili krike žrtve u periodu između 16.47 i 17.10 kada je, prema nalazima obdukcije, pjevačica ubijena, iako se radi o nasipu gdje ništa ne zaklanja vidik!

Marjanović i članovi njegove porodice tvrdili su da su u tom periodu bili na nasipu u potrazi za Jelenom. Zoran je nakon hapšenja izričito tvrdio da nije kročio na mjesto gdje je Jelenino tijelo pronađeno i govorio da je tražio suprugu svuda po nasipu. Poslije njegovog hapšenja objelodanjeno je da je na njegovim pantalonama nađeno blato identično onom na glavi ubijene pjevačice i na mjestu gdje je tijelo nađeno.

O cijelom slučaju osam svjedoka od sutra će biti saslušano u Višem tužilaštvu. A kao deveto svjedočenje vodi se izjava Zorice Krsmanović, Jelenine majke koja je preminula prije godinu dana. Ipak, ostalo je misterija šta je mislila rečenicom: „Sve što znam, reći ću kada uhapse ubicu moje kćerke!“

Pronađena poslije 20 sati potrage

Pjevačicin suprug njen nestanak je prijavio tek u 20 sati, a policija je u potragu krenula dva sata kasnije. Oko pet sati ujutru, sutradan pronađeni su njen mobilni telefon, trenerka, a nekoliko sati potom, u kanalu, njeno beživotno tijelo. Lice joj je bilo obliveno krvlju, a na glavi je imala devet ubodnih rana. Zoran Marjanović uhapšen je 17 mjeseci kasnije zbog sumnje da je on izvršilac ovog monstruoznog zločina.