Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kina

Misteriozna otmica: Devetogodišnja djevojčica pronađena mrtva

djevojcica333

Ubrzo nakon misterioznog nestanka malene djevojčice lokalni mediji izašli su s uznemirujućim informacijama o podstanarima, ali i ocu djevojčice

Kineske vlasti objavile su da su u nedjelju u Istočnom kineskom moru pronašle beživotno tijelo 9-godišnjakinje za kojom je tragala čitava Kina, javlja CNN.

Lokalna policija područja Zhejiang potvrdila je da se nestala djevojčica Zhang Zixin utopila u vodama pokraj okruga Xiangshan. Dodala je kako na njenom tijelu nije bilo vidljivih znakova nasilja, ali da smatra kako njena smrt nije posljedica nesreće.

Podsjetimo, Zhang Zixin, 9-godišnjakinja s naočalama i kosom svezanom u rep, posljednji put je viđena u večernjim satima 7. jula. Nadzorne kamere snimile su nju i dvije odrasle osobe, koje su unajmile sobu u njenoj kući u okrugu Chun'an, kako u 19:20 prolaze cestom udaljenom od njene kuće oko 150 kilometara.
Tri sata kasnije druga nadzorna kamera snimila je dvije spomenute punoljetne osobe, ali s njima više nije bilo curice.

Muškarac i žena, oboje iz južne provincije Guangdong, kasnije su počinili samoubistvo, odnosno utopili su se u obližnjem jezeru.

U nedjelju, 7. jula, stvari su postale jako sumnjive. Liang nije htio da otac svojim autom pokupi malenu Zixin, ali je prihvatio njegovu ponudu da plati taksi kako bi njim svi došli kući. No nakon toga Liang mu se više nije javljao i isključio je telefon.

Zhang Jun prijavio je nestanak svoje kćerke u ponedjeljak ujutro, a nakon što je policija pronašla tijela Lianga i Xie pokrenuta je nacionalna potraga.

Problemi u braku

Ubrzo nakon misterioznog nestanka malene djevojčice lokalni mediji izašli su s uznemirujućim informacijama o podstanarima, ali i ocu djevojčice. Saznalo se da je Liang imao problema sa psihičkim zdravljem i da je Xie bila u dugovima.

Otac djevojčice i njena majka službeno su zatražili razvod braka u ponedjeljak, kada je Zixin već bila nestala, a majka skoro tri godine nije vidjela svoju kćerku te je za tragičan razvoj događaja saznala tek prošle srijede.

Nisu bili članovi kulta

Nakon tajnovitog nestanka 9-godišnjakinje na kineskim društvenim mrežama pojavile su se mnoge teorije zavjere, a neki korisnici su bili uvjereni da su Liang i Xie bili članovi misterioznog kulta.

Lokalna policija Zhejiang negirala je ova nagađanja i u nedjelju izjavila kako dvoje osumnjičenih nemaju prijašnjih kaznenih djela te da nije otkriveno da su bili članovi nekog kulta.