Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Španiji

Mlada profesorica pronađena mrtva: Silovana je i zadavljena

Laura Luelmo

Nestanak su prijavili njeni roditelji jer im nije odgovarala na pozive

Uistvo 26-godišnje djevojke izazvalo je bijes u Španiji, piše BBC. Djelimično golo tijelo Laure Luelmo pronađeno je pokraj sela El Campillo na jugu zemlje nakon petodnevne potrage.

Cijeli slučaj je još pod istragom. Djevojka se na jug zemlje doselila kako bi prihvatila svoj prvi posao za stalno. Ovo ubojstvo opet je izazvalo rasprave o nasilju nad ženama u Španiji.

Špansko društvo već je dosta osjetljivo po pitanju nasilja nad ženama. Prošle godine ovu je zemlju šokirao slučaj u kojem je petero muškaraca bilo optuženo za spolno zlostavljanje djevojke tokom festivala u Pamploni koji se održao u ljeto 2016. godine.

Rasprava se vodila oko toga je li riječ o silovanju ili spolnom zlostavljanju. Na kraju je sud prihvatio verziju o spolnom zlostavljanju, a što je izazvalo bijes mnogih.

Petorica muškaraca u dobi od 27 do 29 godina osuđena su na kaznu od devet godina zatvora svaki zbog spolnog zlostavljanja 18-godišnje djevojke. Muškarci su postali poznati kao “vučji čopor”.

U ovom slučaju, Laura Luelmo nestala je prošle srijede, a u potrazi je sudjelovalo preko 200 ljudi. Njeno tijelo pronađeno je u niskom raslinju, a pronađeni su i znakovi koji upućuju na seksualno nasilje. Također, čini se da se pokušala odbraniti, a prve informacije kažu da je zadavljena. Primila je i udarac u glavu. Pronađena je pomoću signala mobitela.

Nestanak su prijavili njeni roditelji jer im nije odgovarala na pozive. Još niko nije uhićen.