Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mladen Ždrale uhapšen u Novom Sadu

mladen-zdrale-pata

Inspektori novosadske kriminalističke policije uhapsili su Mladena Ždraleta zvanog Pata, brata Đorđa Ždraleta, čuvenog po okršajima iz prethodnih godina između Đorđa i Darka Eleza.

Kako saznaje Kurir, Mladen je uhapšen na ulici dok se šetao novosadskim naseljem Nova Detelinara, u efikasnoj akciji novosadskih inspektora, s obzirom da je za njim svega prije nekoliko dana raspisana međunarodna potjernica.

On je tražen zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina, zbog ubistva Milorada Todorovića u kafani “Dva bora” u naselju Vraca u Sarajevu. Tom prilikom su ubijene još dvije osobe koje su sjedile u kafani za susjednim stolom.

U optužnici Suda Bosne i Hercegovine navodi se da je Govedarica sa automatskom puškom prišao ugostiteljskom objektu s ciljem da ubije Todorovića, dok je Ždrale ostao za upravljačem ukradenog vozila i čekao da Govedarica ubije Todorovića.

Nakon ubistva, Ždrale i Govedarica su pobjegli prema Istočnom Sarajevu.

Inače, za veoma kratko vrijeme, podsjećanja radi, novosadska kriminalistička policija uhapsila je i Sanjina Sefića (25) iz BiH, osumnjičenog da je pregazio dvije studentkinje u Sarajevu. Sefić se nalazi u ekstradicionom pritvoru

Kako nezvanično saznaje Kurir iz krugova bliskih beogradskom MUP-u, novosadska kriminalistička policija uhapsila je još jednu osobu u novosadskom naselju Liman, koje je izvršeno u okviru operativne akcije Čistač, prije dvadesetak dana kada je uhapšen Ivan K. (28) iz Bijeljine.

Ivan se sumnjiči da je 21.oktobra u Bijeljini iz vatrenog oružja pokušao da usmrti Radoslava Sekulića, vlasnika kafane u tom mjestu, koji je nakon ranjavanja hitno transportovan helihopterom na VMA u Beograd.

Kako se nezvanično saznaje iz krugova bliskih MUP, on je bio zadržan od strane novosadske kriminalističke policije, ali pravosudni organi Federacije BIH nisu pravovremeno reagovali na informacije iz Srbije, odnosno nisu raspisali za njim međunarodnu potjernicu, tako da se Ivan našao na slobodi.