Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novi sad

Mladi bračni par koji je usmrtio svoju djecu pa skočio sa zgrade – bavio se okultizmom?!

samoubistvo novi sad
FOTO: Screenshot

Mediji u Srbiji navode da su tokom uviđaja u kući gdje su zatečena tijela dvojice dječaka, navodno, nađeni simboli egipatskog zagrobnog života

Samoubistvo koje su skokom sa solitera u Novom Sadu počinili M. P. S. (23) i L. P. S. (25) šokiralo je Srbiju ali i cijeli Balkan. Dan nakon strašne tragedije, pronađena su i beživotna tijela njihove djece (1) i (3). Kako se sumnja, smrt djece nastupila je nasilno.

U toku je obdukcija tijela i toksikološke pretrage.

Policija u ovom trenutku razmatra motive ovog zločina, a jedan od pravaca istrage je okultizam.

Komšije mladog bračnog para koji je juče skočio sa solitera u Novom Sadu, a čija su djeca pronađena mrtva u stanu u kojem su živjeli u Petrovaradinu, šokirani su zbog samoubistva dvoje mladih i zločina koji su, kako se sumnja, počinili nad svojom djecom.

“Oni su tu su živjeli dvije godine, a podstanari su se smjenjivali, pošto je to stambena kuća, ali su se slabo kretali. Bili smo samo na “ćao ćao”, ispriča je prestrašena komšinica za Blic.

Podsjetimo, tijela su pronađena su sinoć u Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu.

Ljekari su na licu mjesta mogli samo da konstatuju smrt oba lica.

Nisu stanovali u zgradi s koje su skočili u smrt

Dvoje stanara iz zgrade sa koje je par skočio u smrt rekli su da oni nisu iz te zgrade, te da je izlaz na krov obijen i razvaljen.

Treći komšija kazao da je bio na putu u Beogradu i da se vratio za vrijeme uviđaja.

“Prizor je bio jeziv, parkirao sam u blizini zgrade i pješke prolazio tuda, nisam očekivao takav prizor, nisam mogao sinoć da spavam. To je strašno moja djeca su tih godina, svašta mi je prošlo kroz misli. Stanari kažu da ne znaju kako su dvoje mladih ušli u zgradu, jer se vrata zaključavaju, te da u zgradi nisu čuli nikakvu žurku ili bilo šta drugo”, rekao je on.

Okultizam je jedan od pravaca istrage

Pojedini mediji u Srbiji navode neslužbena saznanja da su tokom uviđaja u kući gdje su zatečena tijela dvojice dječaka, navodno, “nađeni simboli egipatskog zagrobnog života”. Telegraf piše kako su crteži zagrobnog života iz egipatske mitologije naveli policajce da posumnjaju da su L.P.S. i M.P.S. bili članovi sekte.

Nova.rs također navodi kako policija razmatra motive zločina, a jedan od pravaca istrage je okultizam. Dodaju kako policija provjerava predmete uzete iz kuće u kojoj je živio bračni par. Tvrde kako su otkriveni predmeti i zapisi koji ukazuju na mogućnost da se radi o ritualnom ubistvu.

Radiotelevizija Vojvodine (RTV) objavila je u subotu navečer da su ljekari hitne službe izišli na teren u Petrovaradinu u 17:19 sati, na zahtjev policije. Liječnici su konstatirali smrt dvojice dječaka, rođenih 2020. i 2023. godine, potvrdio je za portal RTV-a glasnogovornik Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zoran Krulj.