Globus

Stara Gradiška

Mladić iz BiH zaražen koronom htio otputovati iz Hrvatske u BiH, uhvatili ga na granici

18/12/2020
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje i podnošenje krivične prijave protiv državljanina BiH zbog krivičnog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti

Na Graničnom prelazu Stara Gradiška u četvrtak je zaustavljen 27-godišnjak koji je imao pozitivan nalaz na koronavirus i određenu mjeru liječenja kod kuće, a u automobilu je bio s crnogorskim državljanima pa su svi zajedno do isteka mjera vraćeni u Hrvatsku.

Prekršitelj mjere izolacije na granični prijelaz stigao je u četvrtak oko 20:50 sati u automobilu crnogorskih registarskih oznaka.

Muškarac je državljanin Bosne i Hercegovine, imao je prijavljeno boravište u Hrvatskoj i izrečena mu je mjera liječenja u kući od covida od 11. do 18. decembra, koje se nije pridržavao, kažu u policiji.

Dodaju da su u vozilu s njim bili i državljani Crne Gore kojima je epidemiolog nakon toga odredio mjeru samoizolacije.

“Svi su vraćeni na istu adresu u Hrvatskoj do isteka propisanih mjera”, potvrdila je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Kazala je da policija nastavlja kriminalističko istraživanje i podnošenje krivične prijave protiv državljanina BiH zbog krivičnog djela širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Komentari

Autor: Hina

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.